Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

především sputnik není o farmicii. ale o politice. o té ruské

0 0
možnosti
Foto

Jak je možné ,že Srbsko dokáže Sputník vyrábět a my s takovým vědeckým zázemím jen koukáme ? Promarnili jsme k vůli politickým hrám rok.

1 7
možnosti
MG

Taky je otázka, jestli ho Srbsko opravdu dokáže vyrábět stejný, jako ten uveřejněný v Lancetu, nebo jen dokázali "pořešit" svůj místní ústav pro kontrolu léčiv, aby si případných odchylek nevšímal tolik, jako Slováci.

Ať se nám to líbí, nebo ne, po tomto zjištění na Slovensku si tuto otázku bude muset položit každá jedna země, která by chtěla Sputnik dovážet či licenčně vyrábět.

1 0
možnosti
TM

Pane Zieglere , podívejte se na výsledky Madarska ,které se dlouhodobě drží na 2 místě za Maltou v rámci EU a podívejte se kde je Česko nebo Slovensko . Jenom díky tomu ,že se tam nespoléhají jen na EU a očkují ruskou i čínskou vakcínou , mají takové výsledky, že si mohou dovolit poslat vakcíny i do ČR. Samozřejmě lidé jsou tam vděčni za jakoukoli vakcínu co dostanou, je to rozhodně lepší jak se dostat bez očkování do nemocnice nebo nebo zemřít. V ČR a na Slovensku se dá očkovat více, jen je málo vakcín. Každý kdo se dá očkovat podepisuje ,že souhlasí z očkováním , ještě se nikde nestalo ,že by byl někdo odškodněn v případě komplikací nebo smrti po podání vakcíny.

3 12
možnosti
JK

Jsme všichni rádi za jakoukoliv vakcínu, jenže lektvary z Ruska a Číny vakcínami nejsou, stejně jako "zaručené" přípravky na hubnutí, růst vlasů a pod.

Jen by k těm lektvarům mělo být připojeno varování, že před aplikací musí pacient řádně zblbnout, nejlépe zešílet, jinak si ten jed nenechá vpravit do těla.

1 0
možnosti
IN

Vakcina Sputnik ani v Rusku před začátkem očkování neproběhla všemi třemi obvyklými procesy klinických zkoušek. Též mě zaujala zpráva, že i vakcina Pfizer se lišila od původní, tedy zjistili neshody, stejně u Astra Zeneca se šarže lišily.

To se mi zdálo i úsměvné až nepatřičné hovořit o šaržích, jako když třeba v jiném sektoru - při výrobě lihovin, "vaření" piva, by se lišily jednotlivé šarže jakostí. V případě léků by snad k tomu nemělo docházet, ale jsou známé i horší případy.

0 0
možnosti
DK

"Já nemám problém s tím, aby se zájemci, kteří po tom touží, nechali očkovat Sputnikem. Ovšem za podmínky, že podepíšou revers, že jsou si vědomi možných následků a v případě zdravotních problémů nebudou vymáhat po českém státě žádné odškodné."

To je jen polovina problému. Na čí náklady by se pak případně léčili?

2 1
možnosti
JF

To podepisujete už nyní při vakcinaci neověřenými vakcínami. Tak proč zde trolíte?

1 1
možnosti
JU

J73a86n 26U11l65r93i22c68h

8. 4. 2021 12:56

Rusko zcela schválně nestojí o schválení vakcíny v EU. Vakcina jim slouží k tomu aby jednali s jednotlivými státy a tím vytvářeli rozkol uvnitř EU. Za par peněz uz položili vládu na Slovensku, náš senil na hradě jim děla u nás hlasnou troubu a Putin se směje jak malo ho to stoji.

12 2
možnosti
Foto

Česko je ve složité situaci, ne Rusko. My potřebujeme co nejvíce vakcín a je jedno odkud. Ve Srbsku si vakcínu může občan vybrat a tak by to mělo být i tady. Já kdyby měl možnost výběru tak volím Sputník. Když se s ním už očkuje více jak v 50 zemích tak nepotřebuji další schválení. Jsou to jen politické tanečky.

5 11
možnosti
JZ

Rusko je také ve složité situaci, když mu chybí vakcíny pro vlastní obyvatelstvo.

12 1
možnosti
MV

Jen taková zajímavost:

Minister obrany Jaroslav Naď na tlačovej konferencii vyhlásil, že niektoré médiá šíria dezinformácie v súvislosti s hodnotením ruskej vakcíny Sputnik V, ktorá nám už vyše mesiac leží v sklade. Naď označil za dezinformáciu tvrdenia korporátnych médií, že Sputnik, ktorý máme na Slovensku je iný než ten, ktorý bol hodnotený vo vedeckom časopise Lancet

1 3
možnosti
RP

Už je to tu. Za mrtvé může Rusko, nejlépe Putin ;-D;-D

To už chce velkou dávku léků

8 11
možnosti
RK

Tak Rudíku, nadpis jsi dal. To zaslouží velkou pochvaluR^. Teď ještě to, co je pod ním.;-D

11 2
možnosti
Foto

Karma. K tomu SPUTNIKU. Vakcína může být ( asi je) špičková a nultá série vyrobená ve výzkumáku pravděpodobně také. ÁÁle - sériová výroba potřebných stamiliónů kusů bude ten problém. Rusové zřejmě nejsou schopni dodržet standard obvyklý v "civilizovanějších" zemích - hygienický , přesnost složení atp.

Nemohou si tudíž dovolit pozvat tu evropskou komisi do výrobních závodů - což je jedna z podmínek k udělení licence k vývozu.

Slováci se o tom už přesvědčili - mají něco zcela jiného než objednanou a s velkým halasem dodanou vakcínu .....

17 5
možnosti
DK

Ano, tak to skutečně je. Gamalejův institut vyvinul špičkovou vakcínu. Zda ovšem výroba skutečně probíhá v GMP (Good Manufacturing Practice) režimu, zatím nikdo neví.

1 0
možnosti
  • Počet článků 3318
  • Celková karma 26,17
  • Průměrná čtenost 1809x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz