Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZZ

Tato zpráva sice nesouvisí přímo se Sputnikem V, ale v souvislosti s problémy, které se poslední dobou vyskytují s EMA schválenými vakcínami, je zajímavá:

Evropská unie se chystá zahájit jednání o objednávce 1,8 miliardy dávek vakcín druhé generace, které mají být ještě účinnější proti koronaviru. Komise si přeje objednat 900 milionů dávek rovnou s možností dodatečného nákupu dalších 900 milionů. S odvoláním na unijní zdroje o tom informoval list The Brussels Times, aniž upřesnil, o jaké výrobce jde.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/eu-vakciny-druhe-generace-1-8-miliardy-brusel-ockovani.A210410_153108_zahranicni_remy

1 0
možnosti
JK

Patří do oddílu KACHNY.

3 3
možnosti
RP

Ono to není tak jasné jak se u nás uvadi. K nám s dostávají zprávy ze Slovenska zkreslené..vše proti Matovicovi. Vzorky Sputniku ze Slovenska byl poslány do certifikované laboratoře v Budapešti. Dokonce i Sulík souhlasil s jeho cestou do Moskvy a s tím že pakliže Sputnik projde, bude se s ním očkovat..a to je jeho kritik.

3 0
možnosti
JK

Tak proč ta hysterická protislovenská reakce ruských médií a ruských diplomatů?

3 1
možnosti
ZJ

I nejblbější obchodník by první dodávku ošidil.

Věrohodnější bylo i Radio Jerevan.

2 0
možnosti
JK

Tak takový by se nazval obchodníkem jen jednou, u první ošizené dodávky. Normálně je to naopak, první dodávka extra i s prezentem a pak jen prvotřídní kvalita. Já obchoduji jen se seriózními obchodníky, já je nešidím a oni mě taky ne. Po jednom úmyslném ošizení u mě kdokoliv končí a další spolupráce neexistuje. Jestli se vy necháte rád šidit, je to vaše věc, ale nenuťte to Slovensku.

1 0
možnosti
JN

J25o29s21e23f 42N26i96k64l

13. 4. 2021 12:51

A čím Rusko vydírá?...zase jen úderný název článku...;-D

4 1
možnosti
Foto

kdo chce psa bít.....

2 0
možnosti
Foto

I87v29o 45C81i84l46i75c54h

13. 4. 2021 12:35

Zasloužená karma R^

2 3
možnosti
ZZ

"Podľa výsledkov laboratórnych testov môže ŠÚKL skonštatovať, že vakcína vyhovela v skúškach na sterilitu, apyrogenitu, pH, čírosť, farbu, abnormálnu toxicitu, špecifickú aktivitu, neprítomnosť viditeľných mechanických nečistôt, extrahovateľný objem, stanovenie koncentrácie proteínu, vzhľad,"

"Výsledky v 11 zo 14 skontrolovaných parametroch spĺňali limity výstupných špecifikácií k lieku stanovených výrobcom. Pri zvyšných troch skúškach sa čaká na dodávku objednaných reagencií."

" Na schválenie klinického skúšania vakcíny Sputnik V je nevyhnutné dodať ŠÚKL chýbajúcu dokumentáciu od výrobcu a počítať s primeranými lehotami na kvalitné a hĺbkové zhodnotenie vakcíny."

ŠÚKL bude od výrobcu požadovať rovnaké informácie, aké sú potrebné pre riadnu registráciu vakcíny: údaje z predklinických skúšaní, z výroby (vrátane údajov o výrobe liečiva, finálneho produktu, stabilite vakcíny, skladovaní a exspirácii) a z klinických skúšaní, čo zahŕňa najmä dáta o bezpečnosti a účinnosti.

Keďže ide o výrobcu z krajiny mimo EÚ, je potrebné vykonať aj inšpekciu správnej výrobnej praxe. Môžu ju robiť iba kvalifikovaní inšpektori, pričom ŠÚKL takýchto inšpektorov zamestnáva. Vzhľadom na okolnosti sa zároveň ŠÚKL na rokovaní s EMA a partnerskými agentúrami informoval o možnostiach vytvorenia európskeho inšpekčného tímu. Inšpekcia správnej výrobnej praxe vakcíny bude vykonaná medzinárodným tímom na úrovni EÚ a ŠÚKL dnes požiadal o účasť v tomto tíme.

Já v tom vyjádření nevidím žádné pochyby, ale pouze vyjádření - že nemůžou prověření dokončit a budou čekat až co řekne EMA, protože ta nyní provádí kontrolu výrobních provozů, které požaduje i ŠÚKL.

Z výše uvedených skutečností se proto ani nedivím, že výrobce požaduje vrácení, aby se mohla vakcína využít tam, kde je potřeba a neležela zbytečně ve skladě, kde by mohlo dojít i k jejímu znehodnocení.

:-)

2 1
možnosti
JZ

Slovenská strana řekla jasně, že Rusové poslali jinou vakcínu a nedodali potřebné dokumenty. Tečka. :-)

5 7
možnosti
LH

....tak ji uražení Rusové chtějí zpátky....

Ale takto se chová (nebo by se alespoň chovala) většina z nás.Někomu něco prodám a on to pak kritizuje.Takže mu navrhnu ať mně to vrátí zpátky a já mu vrátím peníze.

To snad je kapitalistickém světě normální.Nebo nežijeme v kapitalismu?

Proč se tomu někdo diví?Nebo jsme si nevycinkali kapitalismus?

5 1
možnosti
JZ

Tak nespolehliví jsou především v tom, že Slovensku dodali něco, co si neobjednalo. Tomu se říká klamání spotřebitele.

7 7
možnosti
JH

Tak nezvyklé a originální - Ziegler se vzteká nad Ruskem!:-)

10 1
možnosti
JZ

Já z něj mám spíš v tomhle případě legraci. ;-D

3 6
možnosti
  • Počet článků 3320
  • Celková karma 25,88
  • Průměrná čtenost 1808x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz