Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JT

J58i71r91i 71T91i47c45h17y

16. 5. 2021 16:31

V kazde jine podobne situaci by malou geografickou enklavu okupovanou teroristy, ze ktere se stale utoci na vedlejsi stat, by ten stat zlikvidoval. Vzhledem k svetove rozsirene nenavisti proti Zidum si to Izrael nemuze dovolit a musi opakovane celit tem utokum. Navic je pak obvinovan ze vseho mozneho, jako jsou utoky na civilisty, utlacovani Palestincu a podobne. Vetsina radikalnich levicaku na zapade podporuje ty teroristy v Gaze.

14 0
možnosti
JJ

J88a82n 95J72a70n96u12s93k60a

16. 5. 2021 17:36

a proc jsou Zidi celossvetove nenavideni? Asi nejakym omylem

0 8
možnosti
JR

J61a47n 70R62á21ž

16. 5. 2021 13:45

Nazývat současnou Izraelsko-Palestinskou válku jako boj Izraele s Hamásem, je jen matení pojmů.

Copak spojenci za druhé světové bojovali jen proti NSDAP? Ne - bojovali proti Němcům a tak to celý svět chápal. Nikdo se pak nedivil, když spojenecké bomby zabíjely v Kielu, Hamburku, či Düsseldorfu i civilní obyvatelstvo. Němci bombardovali Londýn, kde byli obětí většinou civilisté a stejně tak při bombardování německých měst byli mezi oběťmi většinou civilisté. Ve vláce se bohužel civilním obětem vyhnout nedá a viníkem je vždy(!) ten, kdo válku začal.

Německo, čili Němci válku vyvolali a nikoho nezajímalo, že v Německu vládla NSDAP. Stejně tak dnešní válku s Izraelem vyvolali Palestinci, ne jen nějaký od Palestinců izolovaný Hamás.. To je fakt a žádná vzletná slova tento fakt změnit nemohou.

12 0
možnosti
VV

Nezapominejte pane Razi ale ze uz se nepise rok 1945. Moc dobre jsme videli jak se vlastne uz pred vice jak 20. roky bombarduje aby netrpelo civilni obyvatelstvo.

Ostatne je to videt i dnes. A kdyby ti palestinci nemeli municni sklady pod obytnymi domy, vypadalo by to take jinak.

2 0
možnosti
Foto

Konečné řešení palestinské otázky se Izraeli nedaří a takto chaotickým bombardováním civilních cílů a masakrováním žen a dětí sotvakdy dosáhne pokroku Rv

2 19
možnosti
JR

J69a63n 66R95á96ž

16. 5. 2021 13:50

Bomba svržená na Hirošimu dosáhla zcela jasného pokroku ve válce mezi USA a Japonskem, neb brzy na to podepsal japonský císař bezpodmínečnou kapitulaci.

Možná, že Palestinci pod vlivem civilních ztrát také pochopí, že vypouštět rakety na civilní izraelské obyvatelstvo není dobrá strategie, pro vyřešení vzájemného konfliktu.

4 0
možnosti
Foto

A ještě jedna příhoda k veselému dopoledni:

Kdysi Honza Nedvěd vzpomínal na Havlovy krátké nohavice při inauguraci a jak se mu tím Havel tak nějak zlidštil. A hned ho napadlo, kam až, resp. jak krátké by museli mít nohavice představitelé minulého režimu.

Já jsem to, s dovolením, převzal, ale někdy to modifikuji.

Zeman se podporou Izraele nestal mým největším kamarádem, dokonce bych řekl, že přidal malé plus k velké hromadě/hoře svých mínusů. A maně mne napadlo, když jsem si vzpomněl na jeho neumělé pózování s dýmkou v ́89/ ́90 a hru na Gottwalda, jak dlouhou by musel tu dýmku mít, abych ho mohl brát malinko jako klauna a poněkud se mi zlidštit.

Přeji hezký den všem lidem dobré vůle.:-)

3 2
možnosti
Foto

Jedním z extrémních až mezních paradoxů demonstrace za práva Palestinců, kteří právě v té době raketami útočí na civilisty v Izraeli.

7 1
možnosti
JB

J98i54ř10í 73B33o42č38e81k

16. 5. 2021 10:21

My dva to chápeme kdo v Gaze vládne. Teď aby to pochopil i

3 0
možnosti
DR

Velmi úsměvné. Takže najednou je přes noc Stropnický vlastně hrdina? A to pouze proto, že z toho svého téměř neviditelného velvyslaneckého "bunkru" slavně podpořil Izrael?

Logická otázka proto zní. Jak se obouval do EU a co dělal když byl ještě na ministerském postu? Odpovím za Vás. Vůbec nic, aby si to nikde nerozházel.

Zeman něco podobného. V diskuzích je proruský prezident, kolaborant, východní agent a blablabla a najednou je u stejných lidí, kteří ho tak nazývají slavný jenom proto, že vyvěsil jakousi vlaječku.

Děkuji za příjemné zpestření nedělního rána. ;-DR^

3 15
možnosti
Foto

Kdysi na vojně jsme měli takové pojmenování pro lampasáky, kteří i při pohledu z gumózní platformy vyčnívali, "vynikali". Příkladem budiž jeden agilní nadporučík, takový Dub, ale poněkud inverzní. Byl to důstojník pro evidenci, ale neuměl pořádně psát, jeho dvě děti se mu doma musely hlásit "Soudruhu tatínku, ....", on jim podepisoval vycházkové knížky, musely nastupovat k vyhlášení rozkazu a podobné šílenosti. Takový "Ztupor" vyčníval a převyšoval i ty běžné gumy a mělo to výhodu, že jsme ho mohli jmenovat i když byl na doslech. Tak tenhle "ztupor" se stal předobrazem všech podobných, které jsme potkávali na své vojenské pouti a cvičeních a byl pro nás výrazem nejvyššího opovržení. A to jsem byl i Janovicích nad Úhlavou, které v literární podobě nepochybně zná většina z vás, takže hodnota našich "gum" byla opravdu, ale opravdu nízko. Tenhle extrém se evidentně zakutal značně pod Mariánský příkop.

1 1
možnosti
PB

Velmi dobře řečeno.

Pokud mě něco příjemně překvapilo, tak je to postoj Zemana a Stropnického.

17 0
možnosti
Foto

Ovšem u pana presidenta je údajným motivem to, že má někde v Izraeli údajně údajnou "chatičku".:-)

0 4
možnosti
  • Počet článků 3318
  • Celková karma 25,98
  • Průměrná čtenost 1809x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz