Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

P55e47t37r 96B58u74r94i35a35n

30. 5. 2021 13:04

Pro chudého rolníka, chudáka z města nebo pro dítě živořící na ulici, statisíce lidí, kteří doslova celý život hladověli, to ale bylo v pracovních táborech dobré,“ píše se v textu.

--------

Tohle je pikantní. Já to schválně pro lepší názornost ještě vypíchnu:

Pro dítě živořící na ulici to ale bylo v pracovních táborech dobré...

Co nám tím ruské intelektuální kapacity vlastně říkají. Tvrdí, že přežívat v pracovním lágru o skývě chleba byla ta lepší varianta lidské vegetace, než žít volně v reálném bolševickém socialismu. A že v Sovětském svazu lidé masově hladověli, mrzli a umírali na ulicích jako ta poslední zvěř. A to včetně dětí.

Kouzlo nechtěného se tomu říká. Tak jako jsem četl oslavný komunistický životopis sovětského šachového mistra Tigrana Petrosjana, ve kterém bolševický lokaj podkuřoval slovy: celý život byl zvyklý tvrdě pracovat. Už od svých šestnácti let, kdy ztratil oba rodiče, a musel celé dny tvrdě do noci dřít, aby uživil své malé sourozence.

Šestnáct bylo Tigranovi v roce 1946, tedy rok po válce a dva roky po vyhnání Němců ze země.

19 0
možnosti
JZ

Podle stejné logiky to bylo v nacistických koncentrácích pro chudáky dobré, protože doma chodili na hnůj a tady byly splachovací záchody.

13 1
možnosti
PL

P95e16t63r 48L66o29r22e91n26c

30. 5. 2021 12:39

A já zase slyšel z vyprávění autentického Rusa, který si Gulagem prošel, jak se v zimě na baráku ráno "sofistikovaně" obalovali různými polozničenými vrstvami bývalých oděvů, aby si s sebou do lesa vzali pod oděvem co nejvíc tepla a přečkali celodenní mráz při kde kácení stromů... Kdo měl smůlu, že byl při odchodu z lágru vybrán na osobní prohlídku a musel se v tom mrazu u brány vysvléknout, ten už pak ten únik tepla neměl šanci dohnat a obvykle večera nedočkal...

16 0
možnosti
  • Počet článků 3326
  • Celková karma 25,15
  • Průměrná čtenost 1805x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz