Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Za vaším blogem je však nutné pokračovat velkým "ALE".

3 0
možnosti
FL

Možná v Polsku bylo tolik zachránců, protože hlavní vyhlazovací tábory byly právě tam a Poláci by první, kdo se seznámil s "konečným řešením". V době, kdy si u náš ještě mysleli, že v transportech odjíždí lidi za prací.

0 0
možnosti
JZ

To je dobrý postřeh..

0 0
možnosti
AM

Ano. V Polsku je tuším dokonce zákonem zakázáno se o poválečných pogromech zmiňovat.

1 1
možnosti
SB

Možná v Polsku bylo hodně hrdinů, kteří skutečně Židům pomáhali, ale na druhou stranu tam bylo moc a moc a ještě jednou moc opačného extrému.

Židé jeli ve vlacích do vyhlazovacích táborů a Poláci kolem trati jim ukazovali gestem, že přijdou o život, a smáli se jim do očí. O takových excesech, jako bylo městečko Jedwabne, už snad ani nemá cenu psát.

Poláci mají oproti Čechům možná více důvodů k hrdosti, ale také více důvodů k pocitu studu.

6 1
možnosti
JZ

Daleko víc Poláků Židům pomáhalo, bylo by dobré si nejdřív přečíst tuto knihu než šířit dávno vyvrácené nesmysly. Mezi Poláky nebylo tolik kolaborantů s nacisty, jako mezi Čechy. Jedwabne nikdo nepopírá. A jak je vidět, Češi příliš Židům nepomáhali. Mnozí z nich je i udávali gestapu. Češi s Poláky si nemají co vyčítat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 3318
  • Celková karma 25,98
  • Průměrná čtenost 1809x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz