Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

P28e29t72r 23B86u23r21i28a18n

21. 9. 2021 16:55

SPD tou svou haha akcí bez návratností nákladů vlastně paradoxně pomohla oněm řetězcům, když dokázala, že za tyto ceny prodávat smysluplně nejde.

5 0
možnosti
Foto

Karma jako hrom, Honzo R^R^R^

7 3
možnosti
Foto

Znám Okamuru osobně z praxe cestovního ruchu. Je to podrazák, který se neštítí ničeho.

8 1
možnosti
Foto

Já ho pamatuji z pořadu na ČT, nevím, jak se jmenoval, ale bylo to o podpoře začínajících podnikatelů. Byli tam dokonce i budoucí členové Babišovy vlády. On měl vždy plnou pusu keců a rad, ale co jsem viděla, tak nikdy nikoho nepodpořil.

5 1
možnosti
JN

J70o81s12e73f 16N80i26k27l

21. 9. 2021 15:55

Tak za prvé, není nic špatného propagovat potraviny českých zemědělců. Za druhé, mnozí "čecháčkové" (Vy asi nejste "čecháček", už podle jména a proto tohoto hanlivého označení pro "některé" spoluobčany užíváte ) jsou nuceni nakupovat levné potraviny, třeba i ve slevách, neboť jejich ekonomická situace to vyžaduje. Za třetí, i "malí" zemědělci pobírají od EU dotace na každý hektar, který obhospodařují, byť ho měli třeba jen propachtován...takže jen šťouchanec do SPD...

6 10
možnosti
PP

A za čtvrté Okamura lže a podvádí své voliče a o tom se tu bavíme.

10 1
možnosti
MB

Jane, co na tom nechápete? Občan vydá své daně. Částečně se pošlou do Brusele. Aby byly potraviny levnější, tak se zase pošlou cestou dotací do ČR zpět. Většinově končí u velko agrárníků a zejména u firmy, jejíž jméno je zapovězeno napsat.

Dělník s KSČm a ČSSD - podporuje oligarchu svého. Zvláštní hobby. Agrárníci, si zase našli Tomia. Chtějí dotace! Ten zase chce EU zrušit. To je přece logické. Kamion zapůjčen, zboží k prodeji, jako reklamní předměty. Dotované Bruselem.

Lid jásá, nakupuje a líže zmrzlinu. Chtiví si i počtou! Sranda je, že zítra - od středy to může přestat platit! Viz Vytýkací dopis naší slavné vládě. Mít Bureše, případně Tomia v čele? Naše republika půjde do zádele. No, šlo by jim to skvěle:-)

7 4
možnosti
MB

Josífku nazdar! Vaše mínus beru Chápu, služba je služba. Já bych se ovšem rád polepšil. Sdělte mi prosím, co mám v textu blbě? Děkuji uctivě ... :-)

4 1
možnosti
JZ

Já podporuji soukromé české zemědělce a drobné farmáře u kterých kupuji kvalitní potraviny, které samozřejmě nemohou být laciné. Rozhodně nechci šunty od agrárních komplexů, ať jsou z jakékoliv země.

2 0
možnosti
MK

Radši si koupím české brambory dražší než egyptské, bohužel řetezce i kvůli koruně za kg koupí ty egyptské ! Našim zemědělcům pak shnijí ve skladech.

3 1
možnosti
AT

Pane Kupčáku, egyptské brambory jsou na našem trhu jen na jaře, kdy nové české brambory nejsou a ty staré se už nedají žrát.

1 0
možnosti
MK

Je pousta míst u cesty a přímo v družstvech, kde koupíte brambory v této době za 5 kaček. Tenhle článek má jen kopat do SPD, nic jiného v zadání není. Jestli našim zemědělcům, kteří mají 3x menší dotace nepomůžeme, tak žádné mít nebudeme a maximálně zasadí řepku.

6 6
možnosti
Foto

Upřímně řečeno vůbec netušíte jak to funguje. Ten zemědělec může, řekněme za 5 korun, prodat všechnu svou úrodu řetězci. Nebo si může prodávat sám, třeba za 7, se všemi riziky, co k tomu patří. To je náklady na prodavače, prodejní místo, energie, riziko, že neprodá atd. A ten řetězec má plné právo, pokud od něj odkoupí větší množství, po tom zemědělci smluvně žádat, že zbytky nebude prodávat levněji, než ten řetězec.

Toho zemědělce nikdo k ničemu nenutí. Sám se může rozhodnout, čemu dá přednost.

Může samozřejmě i prodávat za 5 přímo a dělat tak v podstatě dobrocinnost. Tak se nám to snaží ukázat Tomio. Ale je to ekonomický nesmysl.

4 2
možnosti
LH

Brambory kupodivu stojí 7,90 v krámě . od pěstitele tedy mohou být i levnější...

3 0
možnosti
MV

Kg brambor za 7.90? Napište, prosím, kde - ať nemáme Vaše zprávy za plkani. Děkuji

0 1
možnosti
JA

J65a17n 38A24b69r34t

21. 9. 2021 15:07

O jaký se jedná podvod? Jde 100% o původem české produkty, vyrobené v ČR z českých surovin. SPD nikde nedeklaruje, že se jedná o výrobky malých farmářů.

6 3
možnosti
JZ

Podvodem už je především cena. :-)

3 4
možnosti
  • Počet článků 3318
  • Celková karma 26,01
  • Průměrná čtenost 1809x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz