Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^za to může buď krátká paměť a nebo už v té době nežili

1 0
možnosti
JK

Kdo chtěl, že mohl po roce 1989 svobodně cestovat? ANo, ale to jen ti, kteří měli vysoké příjmy. Víte, jak v té době byla drahá jen cesta do Chorvatska k moři?

0 1
možnosti

Když jsme konečně milostivě dostali příslib, napakovali jsme Trabanta na tři týdny potravinami a jeli. Ani na pivo jsme neměli. Ale Jugoslávii, kam jezdila moje matka na dovolenou, jsme chtěli vidět. :-)

1 0
možnosti
JK

Autore, kdy napíšete pochvalmý článek na Zemana, když odmítá za ministra Lipavského?

0 1
možnosti

R^R^R^R^R^R^R^

Dík za moudrá slova!

Nechápu, proč lžou komunisti, okamurovci a trikoloristi! Co jim to přináší?

Žádná ideologie, ani komunistická, ani okamurovská, ani trikolorní nám nepomůže! Jen systematická péče o pravdu a úctu k druhému člověku! Podle toho musíme posuzovat volené politiky!

:-)

0 5
možnosti
LH

Všiml jste si, že Trikolóra a KSČM mají téměř ve všem opačný program, nebo takové detaily neřešíte?

3 2
možnosti
Foto

Musí, spousta dnešních a příštích politiků vyrostla v rodinách nomenklaturních a jiných politiků, a jejich rodiče měli spoustu výhod jako nyní oni, tohle srovnání že někdo řeší politikou svoji rodinou psychoterapii, o tom by se měla rozpoutat velká společenská debata, nenávist k rodičům by neměli odnášet jiní :-) já jsem v poho, my jsme ve straně nikoho neměli, ale co vy 8-o

3 0
možnosti
PB

P56e71t27r 87B96u75r86i37a67n

18. 11. 2021 17:54

Nikdo nikdy neměl nikoho ve straně. Jednou jsem na jednom diskuzním portálu přímo vyzval, ať se přihlásí ten, kdo měl někoho ve straně. A kupodivu z desítek návštěvníků nikdo. A to ani ti, kteří zuřivě obhajovali komunistickou éru.

Je to taková vtipná statistická odchylka, vzhledem k tomu milionů straníků za socíku.

2 0
možnosti
PB

P61e91t30r 62B35u76r41i87a41n

18. 11. 2021 15:45

Autor je evidentně typ člověka: "Uvidět USA a zemřít". Děkuju, ale nechci.

1 0
možnosti
PB

P49e15t42r 45B39u24r45i39a43n

18. 11. 2021 15:53

Nedělejte nám ostudu. Dík.

1 1
možnosti
PV

Stejně jako doba nacismus není totéž co komunismus, tak ani dnešní doba není stejná v porovnání s komunismem.

Přesto mají všechna tři období řadu stejných totalitních charakteristik.

Všechny tři režimy si na začátku vytkly za cíl modifikovat či postupně zcela změnit svobodnou pluralitní společnost ve společnost "lepší, spravedlivější, svobodnější". K zesílení svého tlaku si všechny tři režimy propagandisticky vybraly nějakou skupinu, která je v pluralitní společnosti "utlačována", s níž se zachází "nespravedlivě" a kterou je třeba "osvobodit" . A tak náckové osvobozovali německý národ utlačovaný nespravedlivou Versailleskou smlouvou, komunisté osvobozovali dělníka utlačovaného zlým kapitalistou a současní rovnostářští liberálové zase osvobozují menšinu utlačovaným zlým bílým heterosexuálním mužem.

Během tohoto procesu dochází k přepisování významu slov. Svoboda přestává být svobodou, spravedlnost spravedlností, právo právem. Pravda už se nehledá, je daná a nesmí se zpochybňovat. Vše, co se odchyluje od určené pravdy, je ideologií považováno jako lež - ideologická diverze - fake news. Roste význam udavačství, cenzury, ideoví protivníci jsou v čím dál větším měřítku ostrakizováni. Presumpci neviny nahrazuje presumpce viny. Společnost provází všudypřítomná agresivní obviňující propaganda, která znamená hrozbu pro každého, kdo s ní nesouhlasí. Soukromé cíle (šťastná rodina, šťastný a bohatý život) nahrazují cíle určené ideologií (boj proti americkým imperialistům, proti globálnímu oteplování, proti systémovému rasismu). Sílí pokřivené rovnostářské vnímání společnosti a závist. Společnost je hluboce rozdělena mezi příznivce svobodné pluralitní společnosti a příznivce nové totalitní ideologie. Děti na školách čelí brutální převýchově a jejich názory jsou unifikovány dle potřeb totalitního náboženství. Historie je přepisována dle potřeb a zadání ideologie. Svobodná společnost je postupně nahrazena mocenským systémem s vyhroceným kolektivismem a etatismem.

5 1
možnosti
Foto

Bylo to někdy jinak?

1 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
3 1
možnosti
LH

Některé strany blokují někoho na facebooku (mě například blokují Piráti a desítky jejich představitelů) a jiné strany poslušně tleskají tomu, když cenzuru zavádí EU a vnucuje nám gumové zákony o "nenávisti".

3 2
možnosti
  • Počet článků 3317
  • Celková karma 26,32
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz