Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

P55e77t39r 49B80u80r31i14a80n

18. 12. 2021 5:02

nebo matky samoživitelky s malými příjmy,

....tohle je trochu nelogický mýtus. Pokud má samoživitelka děti, má i nastavenou jistou hranici, pod kterou její příjmy díky sociálnímu systému nemohou nikdy padnout. Takže vzdychat nad tím, zda má příjmy střední, nebo malé, je zbytečné.

1 0
možnosti
RP

To jsou hloupé úvahy obecně.

Ta hranice je i přes rozdávání Venezuely na MPSV velmi nízko a ti lidi , i pokud pobírají dávky, žijí trvale na nejlevnějších chlebu a kabanosu ze supermarketu a nemohou vedle těch levných potravin si v podstatě dovolit kupovat téměř nic, pokud na to nezískají peníze od sociálky navíc k těm dávkám.

0 4
možnosti
Foto

ale ovšem, minulá vláda řešila problém systémově - zrušením DPH, které je již od svého zavedení darebáckou daní. Současná vláda se rozhodla, že bude inkasovat, díky zvýšením cen, DPH skoro v dvojnásobné výši a tyto vysáté peníze občanů, kteří pracují, přeposílat těm, jež nepracují, typicky například Romům a dalším.

9 3
možnosti
JK

Vám ten kolotoč opravdu nesvědčí. ;-D

0 1
možnosti
PD

P10a25v27e37l 17D63e20k54a83n

17. 12. 2021 22:00

Pan autor jen řeší důsledek průšvihu do kterého nás dotáhli rudozelení sociální inženýři. A ještě k tomu způsobem, který bude společnost ještě více rozdělovat. Ti chudí, zůstanou stále tak chudí jako předtím, střední třída to těm chudým doplatí z daní do kapes těm nebohatším a se skřípěním zubů tu drahou energii zaplatí. No a pro ty nejbohatší je to zisk.

15 1
možnosti
RP

Obávám se, že filozofií rudozelených sociálních inženýrů je přímo lidi ožebračit, aby mimo nějakou VIP úzkou vrstvu nejvyšších měli všichni ostatní peníze jen na základní potraviny a základní nejnutnější energii. V zimě na trochu tepla, jinak na pár nejlevnějších a nejméně zbytných elektrických spotřebičů.

Vyjde tak v podstatě nastejno, jestli nyní vláda peníze středním vrstvám sebere a dá je těm úplně na sociálním dně. V konečném výsledku totiž mají mít všichni stejně, tedy téměř úplné nic.

2 0
možnosti
PP

P16e33t62r 89P90r35o57k14o29p

17. 12. 2021 20:41

Pane Zieglere, ac je moralni rovina vaseho postoje dobre citelna a da se s ni souhlasit, nedavate prakticky navod, jak ma statni administrativa prinjeho pripadne realizaci postupovat, aby to nedopadlo tak, ze rozdat penize vsem je levnejsi nez zamestnat hordy uredniku, kteri budou rozhodovat,.kdo na ulevu pravo ma a kdo ne. Je to bohuzel realny problem vsech techto eticky pojatych postoju, ze jejich preklopeni do prakticke politiky narazi ma celou radu netricialnich problémů. Muzeme se tak rozcipovat nad tom, jak by to bjlo lepsi, etictejsi, spravnejsi ale bez efektivnim vykonnych nastroju realizace t3chto myšlenek to je tak vsechno, co se s tim da delat....

1 1
možnosti
RP

Jsem zvědav, co bude zapřisáhlý pravičák Zioegler psát, až se naplno projeví eurohujerská postata současné pětikolčí vlády a její ideologická závislost na Bruseli, který je vedle sluníčkovosti a vítačstrví zeleně progresivisticky levičácký. ;-D

Jestli nakonec ještě nebude Ziegler litovat konce Babišovy vlády.;-D;-D;-D

10 3
možnosti
RP

A mimochodem ty "adresné dotace potřebným" jsou oproti platbám za zálohy zpožděny minimálně o čtyři měsíce.

Protože o příspěvky na bydlení se žádá na základě předložení dokladů reálných příjmů a výdajů za předchozí čtvrtletní období. To znamená, že ten člověk může přijít na sociálku a chtít příspěvky na bydlení až čtvrtý měsíc po tom, co zaplatil (nebo nezvládl zaplatit) první nadměrnou zálohu za elektřinu. Nějakou dobu to úřad vyřizuje, takže to zpoždění čtyři platby je velmi reálné.

7 0
možnosti
Foto

Je jednodušší uplatit voliče, než problémy s energií vyřešit. Skutečné řešní chce plán na více volebních období a hlavně tah na cíl ....

1 0
možnosti
RP

Problémy s energií se nevyřeší. Protože zelené bruselské "Načalstvo" právě chce, aby lidi byli vysokými cenami všeho možného silně ožebračeni. Protože potom nebudou mít peníze, aspoň ti z nižších a středních sociálních vrstev, na zábavu, na nadměrné ježďění, na cestování a na další věci a jejich emise CO2 se tak zásadně sníží.

Bruselské vedení si tak na úkor lidí napíše splněný úkol, snížení emisí CO2.

A proto taky Načalstvo v Bruseli nechce zamezit kšeftaření s povolenkami a dát jich na trh víc, nechce jaderné elektrárny, nechce levná auta se spalovacími motory a bez bruselských výmyslů, ale chce drahé elektormobily, nechce levné domy, ale chce ty drahé uteplené domy. nechce levnou kamiónovo u dopravu zboží lalsickými kamióny s dieselovými m motory, ale chce kamióny s elektromotory a bateriemi nebo s drahým vodíkem a drahými palivovými články atd.

1 1
možnosti
MM

je docela vtipné, že o flákačích a nemakačencích píše exot, který si ani neumí u sebe doma sám uklidit ;-D

9 3
možnosti
Foto

Jenže tady opět řešíme následek a nezkoumáme příčinu. A neřešíme ji.

Nejde jen o ty "potřebné", ale kdo zachrání podniky před krachem?

Burzovní hrátky s cenou energií mohou mít za následek roztočení inflační spirály a krizi. Jen když se spekulanti napakují.

V USA museli zavést nějaký ochranný systém, který by měl takovým výkyvům cen na burze zabránit.

9 0
možnosti

Bohužel, solárním baronům jsme zavázáni platit desítky miliard korun ročně! :-)

0 0
možnosti
TZ

Tak zrovna Babiš na drahou energii může zkrachovat... Ono jak se to projeví v průmyslu, spolu s dalším zdražením včetně úvěrů v místě, kde většina konkurence má větší podporu minimálně menšími úroky... Dojezd bude delší, dopady nebudou vidět hned...

1 0
možnosti
RP

Pětikolčí oslavný článek bez jakékoliv přidané myšlenky.

9 4
možnosti
  • Počet článků 3318
  • Celková karma 26,19
  • Průměrná čtenost 1809x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz