Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

Neuvěřitelně cynický článek hodný člověka vyhlížejícího světlé liberálně bolševické zítřky.

Špatný už je totiž samotný důvod brutálního nárůstu cen energií - díky ekohysterii a fanatismu vedenému z pozic extrémistické ekolevice došlo v Evropě k likvidaci levných zdrojů energií, což má logicky za následek brutální nárůst cen energií. V celé Evropské unii je tak díky liberálnímu bolševismu fakticky likvidována celá střední třída.

A jaké je skutečné poselství tohoto článku p. Zieglera ? Tušíte správně: ve jménu světlých liberálně progresivistických zítřků je třeba zlikvidovat celou střední třídu, nesmí se jí v žádném případě ulevit (hlavně ne plošně). Ve jménu progresivistické ideologie je třeba dál zvyšovat ceny, daně a další břemena. Je třeba mnohem víc přerozdělovat od tzv "bohaté" střední třídy ve prospěch tzv. "chudých". Je zkrátka třeba stále zvyšovat roli přerozdělování a regulací.

V 70-tých letech napsal F.A. Hayek jednu krásnou myšlenku jak se pozná skutečná totalita. Když jsou osobní cíle každého člověka (jak např. mít se dobře, zajet si na hezkou dovolenou, být šťastný) nahrazovány kolektivistickými cíli totalitního mocenského aparátu (přeprogramujeme vaše myšlení a ve jménu cílů, které vám vnutíme, vám postupně odebereme veškeré vaše úspory, peníze, majetek. Váš pocit spokojenosti a štěstí nahradíme ideologickými doktrínami, kterým musíte věřit).

23 1
možnosti
LH

Ziegler je prostě ziegler, ještě i blog dokáže využít jako seznamku, když sdělil, že jeho útulný bytík mu musí uklízet chudá žena, ale on sám je zdatný a sociálně sytící...

10 3
možnosti
KS

Já zvýšení ceny energií na rozpočtu poznám, ale ne tak, že bychom byli o žebrácké holi. Jen méně ušetřím. A taky nemám potíž s tím, když z mých daní dostane podporu člověk, který prostě jen neměl v životě tolik štěstí jako já.

5 0
možnosti
VB

Mám návrh, pokud někomu nevadí současné ceny energií, tak ať doplácí ze svého cenu těm, kteří si na vysoké ceny stěžují. Rád se přihlásim.

1 5
možnosti
Foto

Mě nevadí, ale nic vám doplácet nebudu.

2 1
možnosti
VL

Naprosto s vámi souhlasím, ale.... Jsem přesvědčen, že první ve frontě o doplatek na energie budou stát flákači a nemakačenkové všeho druhu, a teprve někde vzadu budou stát ti opravdu potřební, samoživitelky (pořád mi ale vrtá hlavou, vždyt u samoživitelek přeci existuje otec, proč se tedy o své dítě nestará), a pod. A nevěřím, že toto stát zvládne, aby ty flákače a nemakačenky eliminoval. Pouze otázka, jak to, že stát bourá na svoje náklady už šestý panelák v Chánově, že po nájemnících nevymáhá nejen tyto způsobné škody, ale nevymáhá ani nájem a platby za energie. Vždyt neprošel ani návrh, aby se pokuty strhávaly ze sociálních dávek. A vyhnout se tomuto strhávání by bylo naprosto jednoduché, prostě se chovat tak, abych pokuty nedostával.

27 0
možnosti
JM
JZ

J70a75n 59Z18i74e60g32l95e34r

17. 12. 2021 11:15

Trvám na tom, že stát má podporovat jen ty potřebné, což v mnoha jiných případech činí a je pozoruhodné, že tam to nevadí. Pomoc lidem v případech drahé elektřiny a plynu může být jednoduchá, a nikoliv administrativně náročná. Stejně tak jako v případě, když v minulém roce Babišova vláda poskytla pomoc OSVČ, které postihl COVID. Tuto pomoc jsem i já uvítal, a byla určena jen těm, které pandemie opravdu postihla a také se nevyplácela se plošně. Nebyla ani byrokraticky náročná. Tož tak.

3 7
možnosti
LH

Vyplacena se všem kdo nemohl do podnikat... Tj. I fotbalistům... :-P

2 0
možnosti
Foto

Kdo je a nebo kdo není sociálně potřebný, určuje zákon o sociální potřebnosti. Žadateli o dávku může úřednice na ÚP nařídit, že si má napřed prodat osobní automobil a ten "projíst a probydlet", případně stejně tak naložit s důchodovým připojištěním atd. Stát udělá jinými slovy všechno k tomu, aby solventnímu žadateli s majetkem nemusel nic platit. To by se líbilo určitě každému, mít majetek, přitom si "na oko" hrát na chudého a ještě inkasovat od státu dávky. ;-O

1 0
možnosti
JK

A co když ten automobil potřebuje pro osobu ZTP? Otázka je co si přdstavujete pod tím mít majetek? Auto za milion, několik nemovitostí???

3 0
možnosti
MC

Pokud chcete vyřešit nějaký problém, je zapotřebí identifikovat jeho příčinu, nikoli důsledky. Příčin vysokých cen energií je vícero, nicméně ty naprosto klíčové jsou dvě:

1. EU zavedla povinný systém obchodování s energiemi přes burzu v Lipsku, který do řetězce mezi výrobcem a konečným odběratelem přidává vrstvu překupníků/spekulantů, kteří na cenách vesele parazitují.

2. Rovněž EU má na svědomí emisenky, novodobou obdobu středověkých odpustků, jejichž ceny za poslední rok navýšila na dvojnásobek a které elektřinu rovněž nesmírně zdražují.

Výrobní cena 1kWh v uhelné elektrárně je kolem 20 haléřů, konečná cena pro zákazníka by klidně mohla být kolem 1 koruny, tu šílenou současnou cenu má na svědomí banda sestávající z evropských úředníků a lokálních gangsterů.

Řešením je tudíž výše uvedené nesmysly zrušit (např. odejít z EU) a ne rozdávat vybraným skupinám příspěvky. Ony se ty peníze, které byste Vámi preferovaným skupinám rozdával, totiž musí před tím vzít jiným lidem (pokud si ovšem nepředstavujete, že si jich vláda natiskne, kolik je třeba). Proč brát slušným lidem peníze a darebáky nechat kasírovat miliardy?

39 3
možnosti
Foto

Lžete... emisní povolenky a vliv green dealu jsou jen malou částí výsledné ceny.

Problémem je cena plynu a to hlavně díky odklonu Německa od jádra... Zatímco zdvojnásobení ceny plynu v podstatě zdvojnásobí cenu energie, zdvojnásobení ceny paliva jaderné elektrárny cenu zvedne o cca 20%.

Putin dodává jen nasmlouvané objemy, které jsou vzhledem ke covidu relativně malé. Nedostatek plynu tlačí ceny nahoru. Jde o hru, kde jde jen o jedno. Rychlou kolaudaci plynovodu Nordstream.

Povolenky sice ceny energie zvedají, ale jádro pudla je cena plynu.

4 8
možnosti
Foto

neumím si představit to množství dalších ouředníků, kteří to budou mít v referátu. Vždyť je to furt dokola, nezavisle na tom, kdo je u vesla, MY snížíme administativu.

17 0
možnosti
Foto

Jen žádné výjimky.

0 0
možnosti
  • Počet článků 3318
  • Celková karma 26,19
  • Průměrná čtenost 1809x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz