Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EH

Potřební fajn, ale k nim se nabalí neschopní, kteří pracovat nechtějí a příjmy utrácejí nesmyslně. A my ostatní zaplatíme energii vlastní a pak nepřímo ve zdraženych produktech. Neušetří se nic.

17 0
možnosti
Foto

V tomto tématu zapadá, že často ani ti chudší nepotřebují žádnou kompenzaci za energie.

Stačí pokud bylo trošku prozíraví a nešli po ceně, ale po jistotě.

Pokud jsou u některého z domina tnich dodavatelů a mají zafixovane ceny tak se jich zdražení takřka nedotkne.

Podle mne jsou jakékoliv kompenzace příště zhovadilost.

Ti kdo jsou na tom opravdu špatně mají nárok na sociální dávky a těm se to zohlední automaticky ( možná bude jen nutná nějaká úprava v příspěvcích na bydlení) a ti kdo nejsou v sociální tísni tak pokud šli po ceně možná na to doplatí. Ale to je svoboda volby.

3 5
možnosti
AL

Božínku, to je tu zas odborníků...

3 0
možnosti
VB

Tak teď od slov k činům... Jak určit potřebné problém je, vyplácení dalších dávek bude administrativně nákladné a vyžádá si určitě stovky úředníků. Jde o to, aby to nedopadlo jako s těmi neziskovkami, které vybírají dary na potřebné, ale vše pak spotřebují na svou režii.

9 2
možnosti
Foto

R87o31m59a75n 91K38o24z47e27l

16. 12. 2021 23:00

Dávno neplatí, že plošná opatření jsou levičácká, naopak třeba zatím největším propagátorem státem zaručeného příjmu u nás byl Vlastimil Tlustý z ODS. V roce 2003 přišel s návrhem vyplácet každému 3500 -4000 Kč měsíčně

https://www.euro.cz/byznys/vlastimil-tlustychapuze-rada-lidi-je-mym-navrhem-socialni-davky-sokovana-866776

později to upravil na 6 tisíc s tím, že nejbohatší by nárok ztráceli.

5 0
možnosti
JK

Potřebný je ten, kdo má např. do 20000 čistého!

2 1
možnosti

Kovboje střílející od boku nemám rád! :-)

1 1
možnosti
JD

J88a41n 70D20o86u98š10e65k

16. 12. 2021 21:26

I vy hrdino. Přesto, těžké určit kdo je potřebný a kdo ne. Byl bych rád kdyby to tak šlo vyřešit.

5 2
možnosti

Když se chce, všechno jde! :-)

2 1
možnosti

R^R^R^

Jsem překvapen, jak mnoho chudých lidí adoruje Andreje Babiše s jeho autoritářskou stranou ANO a vůbec nevnímají, že jde o oligarchu bez vztahu k chudým!

Zrušení superhrubé mzdy přineslo pár korun chudým, ale desetitisíce bohatým!

Současné úsilí o nulové DPH na plyn a elektřinu je podobným podvodem ještě v hrubší podobě! Pokud má někdo důchod kolem deseti tisíc a má platit třicet tisíc za faktury, co mu pomůže pár tisíc o Babišovy vlády? Kdo za ně zaplatí zbytek do deseti tisíců korun?!? Není to divná pomoc? Není to podvod pro chudé? A navíc jde o zásek do státního rozpočtu o další desítky miliard korun! Protože ty desítky miliard korun mají dostat od státu ti bohatí!

Marian Jurečka doporučuje, že stát má pomoci jen potřebným. Jde o cílenou pomoc, která pomůže a stát nezruinuje!

Jak je možné, že chudí stále věří Babišovi? To jsou tak hloupí?

:-)

4 14
možnosti
JK

A kolik ten potřebný má vydělávat maximálně,aby na tu pomoc dosáhl?

6 1
možnosti
DH

D43a43v61i52d 32H20o74r22á32k

16. 12. 2021 20:55

To odmítnutí rozumnou částí Sněmovny těch populistických návrhů bylo správné, a nebojme se, ono po nástupu nové vlády přibude těch potřebných jistě více a více.

Věřím zejména spolku SPOLU a jeho významným osobnostem, že se jim v čele s předsedou KDU-ČSL Mariánem Júrečkou, který zítra jako správný a odhodlaný ministr práce a sociálních věcí nastoupí do této funkce. A konečně nahradí tu končící rozhazovačnou figuru Maláčovou. A doufám, že pan Jurečka konečně prosadí a podaří se mu uvést do praxe námi všemi pokrokovými občany tolik očekávanou a slibovanou důchodovou reformu.

A že konečně se přestanou zvyšovat a valorizovat ty již tak nehorázně vysoké a neustále se zvyšující penze, které užírají ze státního rozpočtu a vytvářejí další neustále se zvyšující schodek. A to nemluvím o takových nesmyslech, jakými jsme byli svědky v nedávné době, kdy marně a převážně v očekávání, že se to odrazí ve volebních výsledcích, předváděla naštěstí již zítra odstoupivší vláda. Jako příklad bych uvedl onen loňský nehorázně vysoký "Jidášský dárek" 5.000,-Kč, kteří bez ohledu na výše důchodů a finanční zázemí a zajištění dostali pod krycím názvem "Rouškovné" úplně všichni spadající do kategórie gerontů.

A to vše, a všechny tyto záseky do státního rozpočtu které nehorázně prováděla naštěstí nyní již odstupující vláda za jejího funkčního období, budeme muset my mladí svou usilovnou prací a ze svých daní uhradit, přičemž ani sami nevíme kdy a zda se nějakých penzí dočkáme?

A proto doufám, že toto nehorázné zvyšování penzí konečně skončí podobně jako tomu bylo za dob jednoho z našich nejlepších ministrů financí Miroslava Kalouska. A doufám, že reforma penzí by mohla přinést nejen konec valorizací, ale případně i zdaňování důchodů, a dokonce koutku duše tiše doufám, že snad by dokonce mohlo přijít i nějaké jejich snížení.

0 8
možnosti

Styďte se, pokud důchodce považujete za darmožrouty!

Nevysmívejte se Miroslavu Kalouskovi! Teprve nyní nám dochází, jak sociální byla superhrubá mzda, když stát neměl peníze. Čím byl člověk bohatší, tím více přispíval na chod státu! Vážím si Miroslava Kalouska! Toto jsem pochopil až v této době!

:-)

4 6
možnosti
JN

J38o42s82e37f 24N16i32k31l

16. 12. 2021 19:49

Ano, my to stejně nakonec zaplatíme, protože..."zelený úděl"...američtí a japonští rentiéři (ale i Čína), kteří kšeftují s emisními povolenkami jsou uchechtaní jak jim přilepšujeme a nějaký "zelený úděl" mají u záděly...výrobní cena 1kWh je u nás 0,20 Kč ...

16 2
možnosti
  • Počet článků 3318
  • Celková karma 26,19
  • Průměrná čtenost 1809x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz