Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

M14a60r46t52i29n 61Š92u65l49c

23. 12. 2021 20:41

To, co potřebujeme je zóna volného obchodu, pohybu kapitálu a osob. Jasná pravidla, na kterých se zúčastnění shodli. Společné, všem srozumitelné obchodní podmínky a zákony. A nějaký nezbytně nutný orgán, který na to bude dohlížet a průběžně ladit.

Jakmile se však ale už vytvoří taková nadstavba jaká se vytvořila (centrální řízení všemožných aspektů života, masivní dotační systém atd..) tak už to nutně začne žít vlastním životem a bobtnat. Ráj byrokratů, sociálních inženýrů, ambiciózních teoretiků a vizionářů všeho druhu, kteří se snaží uskutečnit svoje vize o lepším světě. V dobré víře pochopitelně. Ale jakmile již jednou mají takovou, defacto nekontrolovatelnou moc, nelze to nějak skutečně demokraticky ovlivňovat.

Vše se vytváří ve složité struktuře odborných útvarů, komisí, výborů, rad, sborů a zákulisních kabinetních jednání. Zodpovědnost, kompetence, rozhodování atd. jsou tak složitě rozplizlé, že je to vlastně naprosto anonymní. Tzv. europoslanci jsou jen jakási draze placená (nebo uplácená) stafáž demokracie. Naprostá formalita, takže se lidé ani neznají jejich jména, natož aby se zajímali o nějaké dění v europarlamentu.

Vše je o penězích a prosperitě. Dokud efekty z hospodářské unie uživí tu nadstavbu, je to OK. Ale ty efekty z odstraňování rezerv, především těch východoevropských ekonomik, budou pomalu slábnout. Zatímco ta byrokratická nadstavba, obávám se, bude nekontrolovatelně nadále bobtnat. Pak se uvidí.

7 0
možnosti
JK

Toto nebyl žádný náhodný únik "z interního dokumentu" - byl to zcela záměrně vypuštěný zkušební balonek, kam dnes mohou ti, co vodí komisaře jako loutky zajít...

5 0
možnosti
VV

Netusim pane Kovariku jake jsou vnitroceske zvyklosti, ale u a nejen EU politiku je nutnosti tech bezvyznamnych vypustit nejakou "blbost", aby se o nich vubec vedelo.

A to bude zrejme i praipad teto pani.

https://www.sonntagsblatt.de/artikel/glaube/eu-weihnachten-verbieten-maria-josef

0 0
možnosti
Foto

R14o66m65a29n 34K13o67z83e41l

23. 12. 2021 20:13

Pravda, ale zapřísáhlí zastánci EU to budou vždy omlouvat, že to je jen doporučení, nic závazného a že se snad nic moc nestalo.

U diskuze pod tímto článkem na mne působilo tragikomicky, že někteří diskutující raději o hlavním tématu mlčeli a místo toho pomlouvali SPD.

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/spd-dalliova-eurokomisarka-vanoce-zruseni-odstoupeni-parlament.A211214_151626_domaci_ihav

7 0
možnosti
JN

J43o25s27e16f 26N19i49k91l

23. 12. 2021 18:44

Například pamětníci si vzpomenou na neblahé doby socialistického Československa, kdy se vládnoucí komunistická moc snažila za každou cenu včetně použití donucovacích metod (existenční hrozby v zaměstnání, omezování půlnočních bohoslužeb, atd.)

Zdroj: https://ziegler.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=780804

To co zde píšete je lež. Nevím teda jak u vás v Budějovicích, ale všude jinde ve školách byla dětem věřících umožněna účast ve výuce náboženství. Rovněž Ústava ČSSR zajišťovala svobodu vyznání. A tato svoboda nebyla nikomu upírána...

1 6
možnosti
Foto

U nás skončila výuka náboženství v r. 1952. Můžete nám dát odkaz na nějaký školní rozvrh řekněme z r. 1974 ? A kde náboženství je?

2 3
možnosti
VV

Ale kde ty napady vznikaj?

Napadaj mne balene koblihy, krive okurky, plastve do vcelinu, bezdotykove toalety, a asi noho dalsich. Vzpominam si na zavadejici pomazankove maslo, kde stacilo zmenit to na maslova pomazanka, po vysavacich ci zarovkach dnes uz nestekne ani pes, ale nejvic bylo tenkrat slyset ty soucasne obrance plukovnika KGB a jeho mistodrziciho v CR.

2 8
možnosti
DH

D77a50v22i60d 32H51o44r84á34k

23. 12. 2021 20:04

Chtěli jsme do Evropské únie? Chtěli!

Tak bychom měli respektovat příslušnými orgány přijatá rozhodnutí a opatření, včetně tohoto. A souhlasím, že bychom se měli kladně zamýšlet nad návrhy paní eurokomisařky. A tyto bychom měli přijímat nejen kladně, ale i s nadšením, protože se snaží prosadit rovnost.

A o tu rovnost, zejména státečku, který se ještě po rozdělení Česka a Slovenska stal v rámci Evropy, natož celého světa maličkým, by nám mělo jít. A měli bychom tu rovnost přijímat spíše s nadšením a neukazovat v Evropském společenství národů naše typické národní povahové nedostatky. Mezi něž jak známo, patří se vším novým bez jakéhokoliv zamyšlení nesouhlasit, furt kolem toho brblat a odsuzovat to, což se konečně objevuje i ve zdejších výtvorech a s nimi spojených diskuzích.

Já osobně jsem šťasten, že mohu kupovat rovné a esteticky vzhledné okurky. Pamatuji jak mě kolikrát, ještě jako kloučka poslala maminka do krámu Ovoce-zelenina v naší ulici, a já pokud ještě v tu dobu okurky v nabídce vůbec byly a nebyly vyprodány, místo toho abych mohl s kamarády na plácku na rohu naší ulice hrát vybíjenou, nebo na schovávanou, či prostě jen tak pobíhat, jsem se musel přehrabovat mezi nevzhledným hnusem který v bedýnce s označením "Okurky salátové" byl. A když jsem konečně někde u dna našel něco, co bylo trochu rovné a hrdě to přinesl domů, jsem mnohdy dostal vynadáno a někdy dokonce pohlavek, za to co jsem přinesl.

Zrovna tak roku 1977 v Liberecké mlékárně vznikla směska kterou nás ještě tehdejší totálitní režim oblboval, že jde o jakési Pomazánkové máslo, byť to s máslem nemělo nic společného. A vyráběla to dokonce v Madeta i Choceňská mlékárna. Naštěstí díky EU jsme prohlédli a teprve až v roce 2014, po rozhodnutí Soudního dvora EU ze dne 18.10.2012 došlo k tomu, že jsme konečně pochopili, že se o žádné máslo nejedná a za jaké tupce jsme v rámci EU byli považováni.

3 0
možnosti
KL

Máte pravdu, že EU potřebujeme, ale bez jejích blbých nápadů. Jenomže se obávám, že je to všechno nebo nic. A pak je otázkou, co převažuje. Podle mne zatím platí, že ty blbé nápady to nejsou, ale obávám se, že situace se rychle vyrovnává...

4 0
možnosti
JL

Jak jsem to pochopil, chudák paní nechce zakazovat Vánoce, ale prostě nechce používat slovo Vánoce - Christmas (apod.), aby citlivější muslimové, satanisté a ateisté z toho neměli trauma, případ PTS. Čili záměr byl dobrý-neiritovat soudruhy muslimy, jichž v Evropě přibývá.

10 0
možnosti
PK

A já myslel, že na Maltě jsou jenom katolíci:-(

1 0
možnosti
Foto

Helenka je ráda! (Slaměný klobouk);-DR^

1 0
možnosti
JD

Tuto paní kritizoval snad úplně každý! Kritika byla napříč politickým spektrem. Italský parlament tuto zprávu rozcupoval naprosto většinově! A pokud chce SPD její odvolání, tak je to snad v pořádku. Mě spíše zaráží, proč ostatní strany a frakce v Euro parlamentu netrvají na jejím odvolání. Mám totiž pocit, že takových postupných nátlakových akcí bude nejenom od této paní érokomisařky přibývat. Jinak karma.R^

8 0
možnosti
JL

Pane Dolezele, EU Parlament to mel na poradu. Poslanci vsak nebyli k mani, byli nakupovat vanocni darky. Byl to krasny cas a Strasburg usetril na topeni. Jestli to ten Parlament bude projednavat po Novem roce, to se jeste nevi. Tolik prace, tolik problemu a jeste toto? To by musel byt prescas a na to jeste EU nedala penize. Zadarmo ani kure nehrabe. Natoz poslanci. Tak ta blbost asi neprojde. Vyreseno!!!???

3 0
možnosti
  • Počet článků 3318
  • Celková karma 25,98
  • Průměrná čtenost 1809x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz