Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Obchod s Německem ale s EU nijak nesouvisí, s Německem se obchodovalo vždycky, jde jen o to, zda se platí clo a jaké. Fakt je, že Česko těžko může vystupovat z EU, byla by to drahá sranda, na to tenhle národ (y) nemá. Otázka je, co bude, až Brusel bude vnucovat národům EU další federalizaci. Ale to je spíše hudba budoucnosti.

5 0
možnosti
VV

Jak kdy a jak s kterym. Doknce kdyz jste si v tom hodnem koupil nove boty tak vam je na hranicich zuli a dostal jste igelitovej pytlik abyste nebyl uplne bos.

Jo, tomu rikam obchod.

A co mate proti federalizaci prosim? USA je federace, stejne jako BRD a nakonec i to neprateli EU milovane Rusko bylo a je federace.

Sice uz asi ne Ruska sovetska, ale porad jeste je.

2 3
možnosti
JD

J58a91n 70D63o33u61š19e87k

12. 1. 2022 14:12

Asi to tak bude. Já nejsem žádný exportér, nezaměstnávám (na to bych se mohl), ale dělal jsem už pro stovky firem a i když skoro do jedné na EU nadávají, většina nevidí jiné možnosti.

0 0
možnosti
Foto

Pokud nějaká firma v ČR obchoduje s firmou v Německu, jsou dlouhodobí partneři a je pro ně taková spolupráce výhodná, nezáleží jim na EU. Pokud by hypoteticky ČR vystoupila z EU, tak ta Německá firma by spolupracovala s tou v ČR i nadále. Nemyslím, že by firma z Německa se slovy: „už nejste v EU, takže s vámi nechceme nic mít“ rozvázala spolupráci.

Jediný důvod, proč by taková spolupráce měla zaniknout, by byl fakt, že by to pro ně nadále nebylo výhodné. Německá firma by zjistila, že je pro ně výhodnější spolupracovat s firmou v Polsku, protože najednou má ČR s Německem různá omezení typu clo...

V takovém případě však není chybou nečlenství v EU, ale čistě pouze to, že stát na straně jedné (ČR) nebo na straně druhé (EU) hází volnému trhu klacky pod nohy. Řešením je minimalizace států a zrušení těchto pomyslných „klacků“ – nikoliv členství v EU.

7 0
možnosti
VV

Alkohol na pracovisti?

Ja mam jsete smlouvu od posledniho a jednoho z nejvetsich zamestnavatelu na svete, ve ktere stoji ze alkohol se na pracovisti nesmi pit ve vetsim mnozstvim nez je obvykle.

Zkousel jsem s kolegou, odborarem domluvit, ze bychom to obvykle mnozsti mohli u nas v laborce nejak definovat, ale on nebyl pro.

2 1
možnosti
JZ

Na pracovištích s výjimkou třeba degustace piva , vína atd. je v České republice konzumace alkoholu zakázaná.

0 0
možnosti
  • Počet článků 3318
  • Celková karma 26,17
  • Průměrná čtenost 1809x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz