Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RP

Autor je ponekud mimo realitu. Realita je takova, ze ti co meli prispevky jiz pred touto krizi, tak je budou mit dal. Ti, co zili z ruky do pusy, tak ti nove budou potrebovat pomoci, s ti co zili v pohode budou zit z ruky do pusy. TO CO OD VLADY OCEKAVAM,ZE POUZIJE MOZEK A NEBUDOU LIDEM KOMPLIKOVAT ZIVOT: TREBA, ZE POZADAJI O VYJIMKU PRO ELEKTRINU, ABY NEMUSELA JIT PRES BURZU A TIM SE VYRAZNE PRODRAZIT. BOHUZEL ANI BABIS ANI FIALA NEBYLI SCHOPNI NASMLOUVAT ODBER RUSKEHO PLYNU NA DOLOUHOU DOBU, TAK JAK MAJI OKOLNI STATY. PLYN BY PAK BYL ZA UPLNE JINE CENY A MY BYCHOM NERESILI, KOLIK BUDEME PLATIT A JESTLI VUBEC BUDE. DALE BY PAK VLADA MELA RESIT CENU NAFTY A BENZINU, PROC JE TAK DRAHY? V MINULOSTI BYLA CENA NA BURZE I DRAZSI NEZ DNES A STEJNE CENA BYLA POD 40 Kc, TAK PROC TED JE TAK DRAHY? Ze by Polska reakce na dul Tudorow -(benzina patri Polakum a nafta/benzin je tam suverene nejdrazsi)? toto mi od statu staci a myslim, ze i vetsine lidi. Btw. Myslim, ze poslanecka snemovna (i senat) by mohla ukazat charakter a v zime si nechat teplotu v jejich prostorech na 18 C. Mohou si vzit svetry a tlusty ponozky.

7 10
možnosti
ZZ

Musíme připustit, že ne každý m takové příjmové možnosti jako:

https://www.jurling.cz/?gclid=EAIaIQobChMI9diPoNK-9wIVnuW7CB3loQSNEAEYASAAEgJekfD_BwE

Jestliže se rodině zvedly průměrné měsíční náklady o 7-8 tis Kč a dostane pouze jedenkrát 5 tis Kč bonus - tak je tato rodina na tom o 79 tis Kč/rok hůř než loni a to i po obdržené dotaci.

;-(;-(;-(

1 2
možnosti
SR

Když Maláčová a spol „rozhazovali“ během covidu „pomoc“ na všechny strany, autorem obdivovaní „zodpovědní“ politici tvrdili, že je to nedostatečné. Teď zase titíž politici tvrdí, že to bylo populistické (souhlas) a že to je důvodem současných problémů (částečně ano).

Tak jak je to s konzistentností našich politiků? Blíží se volby, a tak se místo utahování opasků zase „rozhazuje“.

7 5
možnosti
HH

Proč používáte v argumentech stranu SPD? Vy víte v četně důkazů, že jsou to neschopní lidé? To si mohu myslet i já o vás. Nemáte žádný důkaz, tak nenálepkujte.

18 7
možnosti

Soucasna vlada je stejne neschopna, populisticka a rozhazovacna jako babisova. Jen se uz, bohudik, nekrade systematicky, ale jen chaoticky. Bohudik za tu zmenu. Nicmene, nedelejme si iluze

7 4
možnosti
OH

Kdo konkrétně krade, co krade a jak? Nestyď se, ukaž na něj prstem.

4 0
možnosti
JK

NĚKTEŘÍ SE po sebe úplně nemohou postarat. Mzdy jsou velmi nízké a práce do kterých patří jsou potřebné. takže co naplat, že dotyční sice pracují hezkou řádku let, jsou pracovití, ale mzdy jim sotva pokryjí základní životní potřeby.

7 2
možnosti

Já chápu pomoc nemocným (opravdu nemocným), postiženým, starajícím se o nemocné děti. Ale začínám být poněkud alergická na termín samoživitelka. Stát by měl zajistit vymáhání alimentů. Ale pokud ukazují v reportáži "chudinku",která má pět dětí, každé s někým jiným, během rozhovoru, při kterém vykouří tři cigarety, tvrdí, jak nemá na jogurt pro děti, pak mám poněkud problém.

Zodpovědný člověk si pořídí tolik dětí, kolik je schopný uživit, poskytnout jim kvalitní vzdělání, pracuje a pořád slyší, jak se musí uskrovnit.

Já si na to vzpomenu vždy, když vidím sousedku, která asi 20 let nepracuje, je samoživitelka - čtyři děti. Když jdu z práce a vidím ji slunit se na zahradě, jímá mě pustá závist.

32 0
možnosti
AK

Tak u takovým "matek" mám problém taky. Dítě je zodpovědnost. Ale spousta lidí prostě zodpovědnost jako pojem neznají.

2 0
možnosti
IM

I92v23a85n 62M21i20n68á35ř

30. 4. 2022 18:41

Mnohdy by stát nemusel podporovat ani ty věčně zmiňované samoživitelky. Stačilo by - naprosto direktivně nasadit páky na nezodpovědné neplatiče alimentů. Trestat je třeba i vězením, ale hlavně nedopustit, aby jejich bezohlednost - vůči vlastním dětem - financovala pracující společnost.

13 0
možnosti
RP

Situace je ponekud slozitejsi, musime brat pripad od pripadu.

1 0
možnosti
Foto

Stát je bohužel zaopatřovací ústav pro líné i neschopné. Nejvíc ho ale stojí ti, kteří předstírají v jeho službách, že pracují, dostávají za to velmi slušné platy, ale není za nimi nic vidět.

28 1
možnosti
Foto

Bohužiaľ, máte pravdu. Keď si zoberiem dovolenku, aby som si mohla mimo stredu niečo vybaviť na štátnom úrade, ktorý živím z daní a vidím tie vysmiate skupiny "sociálne slabých", ktoré si po meste vyvaľujú šunky, je mi z toho nanič. Sú to ľudia, ktorí nikdy nepracovali, pracovať nebudú a vcelku slušne sa dlhodobo vezú na rôznych formách dávok, v ktorých majú skvelý prehľad. Presne vedia, na čo všetko majú nárok.... :(.

6 0
možnosti
PD

P35e11t66r 76D60r88a38p67a39l

30. 4. 2022 16:59

takové male dejavu...vojtěch večer vyhlasil opatření a druhy den je babiš změnil. nyní jen v jiném obsazení

11 1
možnosti
JR

J85a25n 96R20á15ž

30. 4. 2022 16:34

Nadpis má universální platnost! R^

4 0
možnosti
  • Počet článků 3326
  • Celková karma 25,14
  • Průměrná čtenost 1805x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz