Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

RJ

Tak znova, nebo autor neví co napsal? Aby to nebylo mimo téma.Tyto odporné komunistické způsoby dělají z příznivců Marxova a Leninova učení odpornou sektu a jedno z nejhorších zel na světě, které není slučitelné s civilizovanou společností.

Zdroj: https://ziegler.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=790733

3 0
možnosti
JZ

Jistě, tak to je. Ale vy sem taháte nesouvisející záležitosti.

2 1
možnosti
JZ

Takže, příspěvky mimo téma budou mazány, nebude stále opakovat.

0 2
možnosti
TB

Gratuluji, právě jste napsal příspěvek mimo téma.

1 0
možnosti
MK

Nevím, ale vražda je prostě vraždou, ať ji spáchá jakákoliv strana.

1 0
možnosti
Foto

A co zabití v sebeobraně? A co atentát na Heydricha? Hrůza!

1 0
možnosti
JZ

Komunisté jsou odporným zlem, jedním z nejhorších, které na světě existuje. Je to tlupa vrahů, zločinců a lidské spodiny. Nedivím se Těm, kteří chtějí, aby byli zlikvidováni jakýmikoliv prostředky.

6 2
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

JZ

Velice perfektně a přesně to vystihl historik David Svoboda v článku na Forum24.cz

Když dva nedělají totéž

Američané a jejich spojenci se ve Vietnamu, v Iráku i Afghánistánu sice dopouštěli válečných zločinů „tak jako každá jiná armáda“, zároveň je ale třeba říct, že jejich násilí nebylo prvoplánové. Ve všech případech čelili vleklé gerilové válce protivníka, který si s lidskými právy mírně řečeno nelámal hlavu. Ten byl pokaždé zastoupen silami, které se u populací těchto zemí netěšily žádné přesvědčivé legitimitě, a pokaždé měly tyto síly (islamisté nebo Vietkong) na svědomí řádově mnohem více civilistů usmrcených bezprostředními a záměrnými útoky nežli Američany vedené koalice. Západní veřejnost se také o všechny případy válečného bezpráví aktivně zajímala a v mnoha případech se o ně „zajímaly“ i vyšetřovatelé a soudy.

Viz https://www.forum24.cz/bryle-profesora-vevery-k-polemice-vladimira-justa-a-jana-vevery-o-ruskych-valecnych-zlocinech-na-ukrajine/

3 5
možnosti

J58a60k53u10b 30Š16o93l27c

17. 8. 2022 14:27

Ale ti dobří se nemohou dopouštět válečných zločinů, jako každá jiná armáda. Mohou zastřelit dítě, nevědí-li, zda nenese výbušninu, ale nemohou zmasakrovat vesnici nebo zasypat celou zemi chemickým sajrajtem. To už se pak neliší od těch zlých a vývoz dobra se nepovede.

5 0
možnosti
JN

J31o92s54e19f 74N60i50k52l

17. 8. 2022 14:06

Válka byla vedena se značnou krutostí; trpěli vietnamští civilisté a bylo ničeno životní prostředí po celé zemi. USA použily proti rostlinným porostům defoliant Agent Orange, aby po odlistění přestal prales partyzánům sloužit jako bezpečný úkryt. Použity byly i další chemické látky, např. kyselina dimethylarsinová (Agent Blue) na zničení úrod rýže.

3 3
možnosti
JZ

Zločiny USA nikdo neomlouvá, daleko horší komunistické zločiny jsou však zamlčovány.

9 3
možnosti
JN

J67o76s21e15f 67N38i48k52l

17. 8. 2022 14:03

Válku poznamenala hlavně internacionalizace konfliktu a rostoucí odpor v řadách americké veřejnosti. Pro zastánce války to byla jen zástupná válka, jeden z projevů napětí mezi Východem a Západem; odpůrci poukazovali na neřešitelnost celé situace, vysoký počet obětí a extrémní míru násilí postihující jak bojující strany, tak civilisty. Pro velkou část vietnamského obyvatelstva to byl zas další boj za nezávislost a práva na sebeurčení. Během války v USA vzrostla popularita různých mírových hnutí, konaly se demonstrace a nakonec převážil odpor k této válce.

1 3
možnosti
JZ

To nijak neomlouvá komunistické zločiny.

5 0
možnosti
PK

No, samozřejmě že jim nevadí. Pro ně je to jen historie. Což jim ovšem nebrání dokola vypisovat cosi o Afghánistánu či Sýrii. Pokud zmíníte, zda mají na mysli vraždění Sovětských, potažmo rusáckých vojsk v těchto zemích tak odpovědí, že ...tak teda Srbsko.

Jejich argumentace je tak trapná a hloupá, že jim většinou napíši jen příspěvek, přihodím odkaz a jdu o dům dál.

Někdy si říkám, kde berete sílu, rvát se dokola s větrnými mlýny. Házíte dokola hrách na zeď a perly sviním. Děláte to dobře a já věřím, že mezi těmi, kteří třeba nepíší se najde pár těch, kteří nad vašimi argumenty alespoň popřemýšlí. A i kdyby to byla jen jedna ze ztracených a oblouzněných duší, bude to dobrá práce.

Držím palce a....samozřejmě KARMA.

5 1
možnosti
LT

"Pro ně je to jen historie."

Ale ona to je historie. Nebo máte pocit, že je to přítomnost či budoucnost? Válka ve Vietnamu je jaksi historie.

"Což jim ovšem nebrání dokola vypisovat cosi o Afghánistánu či Sýrii."

No, pokud vím, tak oba tábory si nemají moc co vyčítat. Když je článek o ruských (potažmo komunistických) válečných zločinech, tak je poukaz na zločin páchaný kupříkladu spojenci odpálkován s tím, že článek je o něčem jiném. Což beru a souhlasím. Problém nastane, když je pak článek o spojeneckých zločinech a začne argumentace stylem "ale Rusové (komunisti, nacisti, dosaďte si libovolně dle možností) páchali daleko horší věci. A na argument, že článek je přece o jiných zločinech se ohánějí tím, že je demokracie a nikdo nemá nikomu přikazovat, co může v diskuzi psát. Neboli jak říkám, obě skupiny si fakt nemají co vyčítat.

"Jejich argumentace je tak trapná a hloupá, že jim většinou napíši jen příspěvek, přihodím odkaz a jdu o dům dál."

Tak samozřejmě. A ty hrozny jsou určitě kyselé.

"Házíte dokola hrách na zeď a perly sviním."

Z určitého úhlu pohledu máte pravdu. Je neoddiskutovatelným faktem, že se dá říci, že téměř každý blog páně Zieglerův je opravdu perla. Mnohdy co slovo, to perla. ;-D

"Děláte to dobře....."

?;-D;-D;-D;-D

4 0
možnosti
  • Počet článků 3318
  • Celková karma 26,17
  • Průměrná čtenost 1809x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz