Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DR

"Tohle je zbytečná bruselská byrokratická šikana, která může být i likvidační."

A není taky zdaleka jediná že.

3 1
možnosti
JK

Autore, opravím vás. Kde není min. mzda, tak tam mají uzavřeny zaměstnavatelé smlouvy s odbory o minimálních tarifech, výdělcích. A to nahrazuje min. mzdu. Jenže u nás máme slabé odbory, takže to nemůže projít. Mn. mzda u nás je směšně malá. Plno zaměstnavatelů má luxusní domy, luxusní vozy, takže pár tisíc navíc nemůže zdravé firmy zlikvidovat.

1 4
možnosti
LH

Pár tisíc navíc u pár stovek zaměstnanců například? Měl byste méně závidět a více se vzdělávat, pak nebudete minimální mzdu vůbec potřebovat.

3 0
možnosti
RJ

Pro tentokrát s vámi částečně souhlasím. Tedy v tom, že regulace takových věcí jako je mzdová soustava, EU prostě nemá příslušet. Ono je toho víc do čeho se motá k neprospěchu věci a na které časem dojede.

Institut "minimální mzdy" je tak či onak zaveden v drtivé většině států EU. Je určena právě k tomu co píšete, k tomu aby mohl zaměstnanec ze svého platu "vyžít". Více či méně to funguje, považte právě ve starých zemích unie, takže proč by to nemělo fungovat i u nás? Jsou naši podnikatelé nějaká vyjímka?

0 0
možnosti
MK

Vadí mi už samotná existence institutu minimální mzdy. Ale když už musí být, asi je dobře, že se bude řídit nějakými pravidly. Vezme se tak vítr z plachet všelijakým populistům, kteří si na ní staví volební kampaň.

Opravdu mi však vadí způsob, jakým je určena její výše. A to konktrétně její navázání na průměrnou mzdu, kterou však svým zvýšením zpětně ovlivňuje. Vznikne podobná situace, jako když se pes snaží chytit svůj ocas a skončí to opět nekonečnou inflací.

3 0
možnosti
JK

Za min. mzdu zřejmě neděláte,takže proč by vám to mě,lo vadit.

1 2
možnosti
Foto

Zkrotit neviditelnou ruku trhu, které se poněkud utrhla ze řetězu, není legrace.

Ono se už zapomnělo na krizi v r. 1928 a co se z ní vyvinulo.

Je to jako pohádka o kohoutkovi slepičce.

1 0
možnosti
LH

Čím konkrétně "se utrhla ze řetězu", socialisto? Co takhle hledat problém napřed u sebe?

0 0
možnosti
AM

A55d65a93m 49M17a58l48ý

14. 9. 2022 17:02

Regulace cesta do pekel. Lidem s nízkými příjmy to spíš uškodí

3 0
možnosti
LT

Jistý známý z Bruntálska, který má malou prodejnu smíšeného zboží v jedné tamní vesnici, k tomu řekl. „To jsou takové pražské rady, které u nás nefungují. Tady je řada lidí, kteří jsou rádi, že si mohou u mě nakoupit. Já zaměstnávám jednu prodavačku za minimální mzdu.

Zdroj: https://ziegler.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=791865

A to tu prodavačku vede jako co? Jako uklízečku? Jako pomocnou sílu v kuchyni?

Protože pokud ji zaměstnává jako prodavačku, tak ta spadá pod třetí třídu skupiny prací a jako takové ji náleží mzda dle tabulek v minimální výši 19.700 Kč.

A pokud dotyčný nezná zákoník práce, je to smutné. Pokud ho vědomě porušuje, pak je to ještě horší.

2 2
možnosti
JZ

Vidíte, to nevím jak dělá, ale možná jsem ho špatně pochopil a on ji vyplácí nejmenší mzdu podle oněch tabulek. Jinak děkuji za upřesnění. Je ovšem fakt, že pokud vzroste minimální mzda, pak vzrostou i tyto tabulkové platy.

2 0
možnosti
PD

P61e11t17r 87D21r29a30p86a16l

14. 9. 2022 16:23

To je teda argument, že když má někdo doma hospodarstvi, tak ho nemusím adekvátně platit, protože neumře hlady. To bysme mohli aplikovat i dál, kdo má za manžela(ku) podnikatele, bude dělat zadarmo. Ale když dojde na pražský platy, tak budete argumentovat, že jsou v Praze vysoký náklady. Navázání minimální mzdy koeficientem na průměrný nebo mediální plat není nic proti ničemu. Apropo, Německo zvedlo minimální mzdu z 10 na 12e, tedy o 20 %

1 2
možnosti
JZ

To samozřejmě není hlavní argument. Hlavní je ten, že když pan obchodník nasadí vyšší ceny, tak to akorát může zabalit.

1 0
možnosti
LH

EU bude diktovat i spotřebu energie - regulační stupně vítejte .... už jsem na ně za těch x let zapomněl;-D

2 0
možnosti
LC

Holt cenotvorba a stanovení výše platů patří k sobě. :) Pokrok nezastavíš. Mohl bych vám i popsat, jak to bude pokračovat.

2 0
možnosti
  • Počet článků 3318
  • Celková karma 26,01
  • Průměrná čtenost 1809x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz