Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J72a26n 92Š24e59s90t37á42k

18. 11. 2022 12:12

Trošku nesouhlasím, protože Československo za sebou tehdy nemělo desítky let ve společném státě s /nacistickým/ Německem, jako Rusko a Ukrajina. Takže tam byly ty vazby mnohem prorostlejší a tedy komplikovanější.

0 0
možnosti
Foto

Ale samotné Československo mělo za sebou stovky let ve společném státě v rámci monarchie a muselo je pracně rozrušovat (měnová odluka, nostrifikace, pozemková reforma, masívní obměna ve veřejném sektoru), samo československo bylo tedy nestabilní.

4 1
možnosti
Foto

R^ --- Je pravda, že události jsou si až děsivě podobné, byť nikoli v detailech stejné; stejný je ale princip: tehdy (1938) šlo o to rozšířit životní prostor Německa o čs. pohraničí (později o Čechy a Moravu, a ještě později - však víme), nyní jde o rozšíření životního prostoru Ruska o Krym a východní Ukrajinu. A dál? Zatím nevíme. Ostatně na Nový rok 1939 také málokkdo věděl, co se bude ve střední Evropě dít dál. --- Putin, stejně jako Hitler, spustil dobyvačnou válku a je zcela lhostejné, jakou záminku pro tuto čistokrevnou agresi vytrubuje do světa jeho propaganda. --- Za článek ocenění, Jene.

9 0
možnosti

Nevím už, který ruský představitel to veřejně řekl, že Veliká Rus bude sahat od Lisabonu po Vladivostok.

1 0
možnosti
  • Počet článků 3317
  • Celková karma 26,39
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz