Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Klasická zieglerovina, kde autor splétá a plácá páté přes deváté. Např. ty muslimy na západě Evropy a v Rusku. Propočty dělá zcela mechanicky, bez jakýchkoli propočtů.

Předně, ti muslimové v Rusku nejsou migranti, ti tam žijí celá staletí a celá staletí jsou součástí Ruska. Jejich jazykem je ruština. Jsou to sice muslimové, ale zcela integrováni do ruské společnosti, navíc bydlící koncentrovaně v muslimských regionech Ruska.

Rusové to udělali optimálně: tam kde žijí muslimové, ať jim vládne muslim a ať se řídí i muslimskými zákony. Rusko má dlouhou tradici autonomních území a republik, a např. Čečensko má svého vlastního prezidenta.

Navíc, muslimové v Rusku přesně vědí, co mohou a co je již přes čáru. Ruská úřední moc si dokáže velice rychle udělat pořádek, když je třeba. Na rozdíl od no-go zón na Západě.

Dřív nebo později si budem muset vybrat, zda si necháme poroučet od muslimů v západní Evropě nebo od Rusů. V dlouhodobém horizontu žádná třetí cesta není. Otázka nestojí, zda být bohatý a zdravý nebo chudý a nemocný. Na to je snadná odpověď. Ale zda je lepší být bohatý a (kulturně) nemocný nebo chudý a zdráv.

5 4
možnosti
TN

Váš příspěvek je opravdu oříšek.

Pan Ziegler provádí propočty bez jakýchkoliv propočtů, muslimové v Rusku jsou zcela integrováni, navíc bydlí koncentrovaně v muslimských regionech.

Šlo by to nějak přeložit?

2 0
možnosti
JZ

mno, předřečníka nijak hájit nebudu, ale muslimsko-ruské soužití je skutečně zajímavá kapitola. Tak třeba Baškirové žijí většinou v Baškortostánu, kde je jich ale pořád méně než Rusů, takže souběh plné integrace a specifických regionů není vyloučený. Předřečník chce asi ale říct, že když Rusové a všelijaké turkické národy v dolním Povolží závodily v tom, kdo je víc brutální, tak to Rusové vyhráli a je tam tomu přiměřená rovnováha

1 0
možnosti
VZ

Aha, a proto to například v tom zmíněném Čečensku vypadá za Kadyrovců jak v nějakém chálifátu a Moskva se pouze kouká. Jako vtip se vám ten příspěvek docela povedl.

1 0
možnosti
JZ

Jozef Kostelanský je vtipálek, Čečenci dokonce unášejí občany z jiných regionů Ruska a Moskva na to jenom kouká.

0 0
možnosti
JZ

Rusko je mafiánský stát,, který masově vraždí názorové oponenty, neumí ochránit soukromé vlastnictví. Ruská úřední moc je přdevším proslulá tím, že vybírá výpalné od podnikatelů. Normální lidé v zločineckém Rusku žít nechtějí, a není to pro nás žádný vzor. Statisíce Rusů proto také odcházejí každoročně na Západ. Kostelanský by si měl přestat vymýšlet. Moc mu to nejde. :-)

0 0
možnosti
JZ

Kostelanský mele nesmysly jako každý putinovec, je dobře známo, že putinovské Rusko není slušným místem k životu a toleruje mafiánské praktiky. Což potvrzují sami Rusové. Měl by se bavit s normálními Rusy a nehltat tolik putinovskou propagandu. :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 3319
  • Celková karma 25,90
  • Průměrná čtenost 1809x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz