Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Zvací dopis. Pozvali je 4 Češi a 1 Slovák.

3 0
možnosti
Foto

Pozváním ospravedlňovat agresi, to byl vrchol demagogie.

3 0
možnosti
Foto

Hlupáci řeší národnosti, realisté i jejich hloupost vnímají

4 0
možnosti
JZ

Jistě, odpovídám hlupákům, kteří řeší národnost.

1 4
možnosti
SB

Souhlasím s tím, že i kdyby o tom skutečně rozhodly osoby ukrajinské národnosti, stejně bych za tím viděl Rusko. Prostě Rusové byli hybnou pákou tehdejšího režimu a i osoby jiných národností byly do svých funkcí dosazeny tehdejším režimem, tedy v podstatě ruským režimem.

Avšak tento můj postoj se týká pouze národů jako celků. Netýká se konkrétních osob, protože utlačovaný národ nemůže za to, že je utlačovaný, ale kariérista, který s kolaborantem spolupracuje, se už ke konkrétní kolaboraci rozhodle zcela sám. Nemůže říci, že když za to můře Rusko, tak on je z obliga, protože je Ukrajinec, Estonec, Armén, Tadžik, Rom, Žid nebo třeba Něnec (neplést si sibiřské Něnce se středoevropskými Němci - podoba je jenom v tom slovu, jinak jsou to zcela odlišné národy).

Konkrétní osoby, které pro to hlasovaly, za to nesou vinu bez ohledu na národnost, což se týká i těch tří Ukrajinců. Pro ně polehčující okolnost nevidím. Spíše naopak: Spíše bych jim to vyčítal ještě o něco více než Rusům, kteří pro to hlesovali, protože vedle zločinu spáchaném na Československu se ještě navíc dopustili něco jako zrady mezi utlačovanými národy.

3 0
možnosti
JZ

Jistě. Podobně jako se zrady dopustili čeští a slovenští komunisté, kteří sovětskou okupaci vlastní země podporovali.

4 0
možnosti
FL

Zrovna Brežněv invazi spíš nepodporoval, nejvíc se o ní zasazovala armáda

1 1
možnosti
JP

J81i97r18i 77P76i10l87n73y

11. 5. 2023 11:06

Brežněv se narodil ve městě Kamjanske, tehdy Kamenskoje (Каменское), u Dnipra na území dnešní Ukrajiny.

0 0
možnosti
JZ

To tam přece píšu, ale ruským rodičům, kteří tam přišli z Kurské gubernie za prací. Je třeba pozorně číst text.

5 0
možnosti
AT

Já bych každou takovou diskuzi o ukrajinské stopě ve všem zlém, co přišlo ze Sovětského svazu, ukončil následující úvahou: pokud se máme držet této logiky, pak se ve 2.světové válce jednalo o gruzínsko - rakouský konflikt a za osvobození našeho státu musíme děkovat Gruzii a jejímu lidu.

11 0
možnosti
  • Počet článků 3317
  • Celková karma 26,16
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz