Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RM

Myslím, že se mýlíte. Pellegrini nemá moc na vybranou. Jeho voliči jsou sociální demokraté. Pokud by se Pellegerini spojil se Šimečkem nebude mít v příštích volbách žádné voliče. Přejdou k Ficovi. Tož tak.

5 3
možnosti
JZ

Záleží, jaký by program by taková vláda Šimečkova a Pellegriniho realizovala. Pellegrini by jistě zabránil Šimečkovi v některých jeho záměrech. které by mu mohly uškodit. V každém případě on drží Fica v hrsti. Je to Fico, který nemá na vybranou a Pellegrini to dobře ví.

Stává se, že koryta zvítězí nad ideologií.

3 0
možnosti
ZV

Slušný rozbor. Karma

6 0
možnosti
JK

Volby na Slovensku vyhrálo Rusko.

3 6
možnosti
JZ

Tak horké to nebude.

0 0
možnosti
Foto

Možná se zapomíná ne to, že v roce 2009 za premiéra Roberta Fica Slovensko přijalo euro. Fico je cynický pragmatik, který se před svými voliči doma předvádí často jako bojovník za svrchovanost Slovenska proti Bruselu a Západu. V Evropě se zase vydává za obhájce EU a NATO.

Netuším, jak povolební jednání na Slovensku nakonec dopadnou. Nejpravděpodobnější se zdá být koalice Smer, Hlas a SNS. Ale i tam bude Fico muset v mnohém ustupovat. Jednoduché to nebude mít ani Pellegrini. Je otázkou, jak si nová vládní koalice poradí s hospodářskými problémy -žádné zázraky nemůžeme čekat od nikoho.

4 0
možnosti
Foto

R94o98m36a24n 50K28o44z57e37l

2. 10. 2023 15:36

Tak hlavně Fico nikdy nechtěl z EU a z NATO vystoupit, to šířili jeho odpůrci neboli obchodníci se strachem.

0 1
možnosti
  • Počet článků 3326
  • Celková karma 25,13
  • Průměrná čtenost 1805x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz