Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K63a86r94e34l 77R11a84d78a

1. 6. 2013 23:54

Před dvaceti léty jezdili němci a rakušáci nakupovat levné a kvalitní potraviny k nám. Dnes my jezdíme k nim ze stejného důvodu.

2 2
možnosti
ZK

Z41d33e36n14a 86K28o52č55í

1. 6. 2013 17:29

Opět špatně Honzíku.!!

Ano, máme dnes už i lepší a dokonce i dovozové potraviny. Bohužel řada potravin svou kvalitou značně pokulhává za těmi socialistickými, protože ty by dnes nevyhověly ani příslušné ČSN, která v minulosti na tyto výrobky platila.

3 2
možnosti

1. 6. 2013 21:51

Tomu se říká idealizace minulosti. Mě se teďka s 30 letým odstupem zdá i vojna jako docela legrace. Ale mám rozum a vím, že to tak opravdu nebylo. A s tím jídle jsem si to vyzkoušel. Viz níže.

2 3
možnosti
OH

Jak to můžete vědět? Vy si to asi stěží můžete pamatovat, co se jedlo před revolucí.

Váš výplod jsem ani nečetl, stačí titulek. Ale jedno vím určitě. Salámy za mých mladých let byl skutečné salámy a ne nevábné chemické hmoty nejasného složení, které za tři dny smrd a musí se vyhodit. Tak bych mohl postupovat od jedné potraviny k druhé.

2 2
možnosti

1. 6. 2013 21:49

Vy jste asi nebyl na brigádě v nějakém masokombinátu, že? Neznám nikoho, kdo tam byl a kdo by poté pozřel nějaký salám dost dlouhou dobu než mu otrnulo. Mimo těch, které si dělali zaměstnanci pro sebe.

2 0
možnosti
DK

přečtěte si něco na těchto stránkách : http://www.progast.cz/masny-prumysl/pripravky-progast/  kapitalistická kvalita jak čapa 8-o A pak, že vše vyřeší trh. Blábol.

2 2
možnosti

1. 6. 2013 7:46

No, kdyz jsem po deseti letech prvne prijel do CSSR nebo CSFR nebo jak se to tehdy zrovna jmenovalo nekdy v kvetnu 1990, tak jsem pochopil, jak velka idealizace minulosti muze nastat. V podstate nic z toho, co jsem si pamatoval jako chutne vyrobky se nedalo zrat. Jeste ze se dalo zajet na nakup do Tirschenreuthu. A kdyz tedka ctu jak se nekdo rozplyva nad mlikem v pytliku, co se nedalo pit ani tenkrat a bile maslo,z ktereho se pri mazani na chleba (hnusne kyselej z velkopekarny v Chebu) vytlacily kapky vody, musim se smat.

3 4
možnosti

1. 6. 2013 9:18

Uz mi nejaky "vlastenec" dal minus.;-D

2 3
možnosti
PS

Zíglere, každý žvást co napíšete je nesmysl

5 2
možnosti
JB

Tady stačilo dočíst pouze k průměrému platu a víc už je to zbytečné. Kolik s těch milionu lidi dosáhne na ten průměr ? Hnus. [>-]

3 0
možnosti
JS

Své mládí i vysoce mužný věk,jsem přežil na předkapitalistických potravinách. Smutně vzpomínám na chuť vlašského salátu, plnotučného mléka /kterému se pod víčkem srážel mléčný tuk / vepřové konservy která voněla, atd.,atd.  Mě o rozdílech nepřesvědčíš,mladíku.;-D

4 1
možnosti

1. 6. 2013 7:30

Plnotucne mleko, kteremu se srazel mlecny tuk byl naposledy nekdy zacatkem 70 let, pak bylo hnusny smrduty mliko z igelitovyho pytliku, co se dalo pit jenom kdyz se po zakoupeni okamzite prelilo do skla. A ten nesrazenej tuk dneska neni tim, ze by tam nebyl ale proto ze je rozdroben do podlstatne mensich kapek, nez tomu bylo drive. Vlassky salat stejne jako dnes byla sazka do loterie - nekdy a nekde byl dobry a jindy a jinde zase hnusny.

3 3
možnosti
Foto

Za komančů nebylo ani potuchy,co všechno,jaká svinstva a jedy se dají do potravin nacpat.Dnes jde "pokrok" mílovými kroky!:-)[>-]

6 2
možnosti
  • Počet článků 3318
  • Celková karma 25,80
  • Průměrná čtenost 1809x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz