Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Že v Českých Budějovicích, by chtěl žít každý? Co to je za blbost, byl jste v Budějovicích....? Tak to snad hovoří za vše...

0 0
možnosti
ZH

Zeman samozřejmě nikdy nelže. Prostě si jen myslí, že jediné velké město v ČR je Praha

1 0
možnosti
JL

Jsou tři možnosti: 1) Zeman se zbláznil 2) Zeman je senilní 3) Zeman si z nás dělá srandu.

10 0
možnosti
Foto

To je jednoduché, Jene. Zeman lže, protože je Zeman. To pokrývá vše.

7 2
možnosti
Foto

Stando, proč se vám ten výrok nelíbí?

6 0
možnosti
VH

Karma.

  Formální poznámka: Karel IV svoji úvahu pronáší již ve Vrchlického divadelní hře.

3 0
možnosti
MB

Oni ti Vámi citovaní občané s transparentem patrně přijali jaksi ze setrvačnosti místo role poddaných strany a vlády roli poddaných schwarzenbergské šlechty.

2 6
možnosti
VH

Nemylte se. Nejsou otroky svého nemyšlení. Na rozdíl od zarputilých obránců svého oblíbence:  "Jedno, že je arogantní hulvát. Je náš." (Sprosťáctví je totiž považováno za lidovost.)

7 1
možnosti
JS

Pokud by měl Zeman dodržet zákon, tak by musel něco udělat s tím transparentem "Tady to bylo, je a bude knížat Schwarzenbergů", respektive s jejich autory.

Užívání šlechtických titulů totiž zakázala již První Československá republika. A to z velice dobrých (a nutných) důvodů. V občanské společnosti totiž nemají šlechtické tituly místo. Jsou doslovným popřením občanské společnosti, a to platí zvláště, pokud se někdo snaží odkázat na skutečost, že Schwarzenbergové byli před rokem 1918 největšími pozemkovými vlastníky v zemích Koruny české. Pokud se někdo odvolává na Masaryka, měl by to vědět a ctít. Tento ohromný majetek Schwarzenbergové získali z pozice vrchnostenské moci, jejíž důsledky a faktický feudální setrvačný vliv musela První republika drasticky omezit pomocí pozemkové reformy, jinak by se pouhých tisíc velkostatkářů stalo paralelní stínovou (ale nikým nevolenou) vládou. Z toho, že příslušník rodu Schwarzenbergů i po tolika letech dosáhl na nejvyšší politické posty, je zřejmé, že politikové První republiky věděli, co dělají, když se snažili moc šlechtických rodů omezit.

Neutrální prezident je nesmysl. Kdo si to nechce rozházet s nikým, ten si to nakonec rozhází se všemi.

8 14
možnosti
JR

Ano a pozavirat vsechny autory pohadek, kde se to tituly jen hemzi. Tak je to spravne a tak to ma byt.

10 0
možnosti
  • Počet článků 3317
  • Celková karma 26,16
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz