Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

J27a34n 76Z31i19e38g72l95e37r

21. 12. 2018 11:21

Jak Stalin dostal Hitlera k moci

V mezinárodním procesu s válečnými zločinci v Norimberku vystoupil jako svědek německý průmyslník a poválečný poslanec Arnold Rechberg. Tento muž patřil k odpůrcům meziválečné německo-ruské vojenské spolupráce. Prohlásil, že skutečným viníkem nástupu nacistů k moci byl Josef Stalin. Přísežně doložil, že 24 000 německých komunistů dostalo příkaz ke vstupu do organizací NSDAP, SA a SS. Tato operace začala 1930 a trvala dva roky. Ze Stalinova podnětu dostala nacistická strana z Moskvy k dispozici 40 milionů zlatých říšských marek. Až do příchodu Hitlera k moci se Stalin snažil všechny projevy německého nacionalizmu podporovat, doufal, že tím Německo podpoří proti západním demokraciím, tradičním odpůrcům komunismu. Mnoho německých komunistů ani nepotřebovalo takovou pobídku. Usoudili, že obě strany, komunistická i nacistická mají stejné cíle, obě jsou socialistické, ale s Adolfem dosáhnou proklamovaných cílů dříve. Dnešní soudruzi socialisté se ovšem z toho snaží vykroutit tvrzením, že nacismus byla krajní pravice, ale prosím pěkně, on existuje nějaký pravicový socialismus? Marxismus měl dva jedovaté výhonky, socialisty internacionální a nacionální. Na české politické scéně zastupoval onen nacionální socialismus Edvard Beneš jehož nejbližší okolí a spolupracovníci obdivovali metody Adolfa Hitlera a on sám byl nekritickým obdivovatelem a potvrzeným agentem Josefa Visarionoviče.

2 0
možnosti
Foto

Není jednodušší a přirozenější vysvětlovat tento vývoj tím, že svět šel doleva od r. 1870, kdy jako reakce na Pařížskou komunu vzniká sociální stát ? A politikové pouze snažili s tímto vývojem neztratit krok, aby se neocitli v propadlišti dějin. Zkuste se postavit do cesty lokomotivě.

1 0
možnosti
RK

Hezké Vánoce a šťasný rok 2019 pane Zieglere.

2 0
možnosti
KS

Ta socha někomu patří a může si s ní dělat, co chce. Leda že by uvnitř byl Koněv, pak by ji nikdo nebarvil. Jak je uvedeno, k válečným hrobům se chováme, jak máme.

2 0
možnosti
PL

P62e98t95r 67L85a73n56g20e80r

21. 12. 2018 9:22

Já vám nevím. Pane Zieglere, vy, když máte na něco názor, tak to svobodně sdělíte. Máte tu možnost sdělit to i veřejně a mnohdy i možnost prosadit si jej a je to tak v pořádku. Tak proč se tak ostře stavět proti tomu, když protistrana má jiný názor a snahu zařídit věci po svém. Buďte trochu demokrat. Mezi náma Rusové stejně nemají šanci s tou tabulkou nic udělat.

A mezi náma podruhé, ta tabulka je stejně zbytečná, kdo ví o Koněvovi, ten ví a koho to nezajímá, žádnou tabulku číst nebude. Takové to "vysvětlování" je tak trochu komunistický přežitek a polovičaté řešení typu ovce nažrala avlk zůstal celý. Osobně bych se v pozici radního rozhodl buď se s tou sochou smířít, ponechat ji i s občasnými růžovými nátěry anebo rovnou odstranit.

1 0
možnosti
PL

P19e83t36r 26L26a42n69g51e20r

21. 12. 2018 9:35

Jinak samozřejmě karma za přiložená fakta.

0 0
možnosti
PB

P48e97t59r 50B42u42r71i65a71n

20. 12. 2018 23:55

Výborně, souhlas, karma.

7 0
možnosti
Foto

I36v71a73n 18M65a56r43e11k

21. 12. 2018 8:06

Pardon, omylem jsem dal "+". Rv

2 1
možnosti
MB

Ale no tak... mluvit do toho samozřejmě můžou, jen by o tom neměli rozhodovat.

Kdyby se v nějaké zemi něco dělo kolem nějakého českého symbolu nebo sochy naší osobnosti, tak se do toho snad také pokusíme mluvit. Alespoň já bych to považoval za správné a přímo po našich institucích vyžadoval ..

3 0
možnosti
MC

To je pravda. Mluvit si muzou co chteji a vlastne o cemkoli. My to neovlivnime a muze nam to byt uplne fuk.

1 0
možnosti
Foto

Kdy se lidstvo poučí, že sochy tohoto kalibru se dělat dávno dávno předávno uz prostě nemaj...budiž holt Masaryk...budiž spisovatelé....Budiž...historie budiž a historie je dobře. Sochy dnes se mají delat, jako to dělá Róna, Gabriel, Zoubek...civil, hra...Totiž...Za posledních pár desetiletí co socha, velikana, to problém...dodnes příliš sochami žijeme:)) upřímne ...nejvíc jakoukoliv sochu oceni holubi. Svym zpusobem jsme porad dav kolem zlateho telete. A to máme ještě relativně daleko k úsmevnému patosu Rusů...Mít věci v srdci a pokochat se když už drobnůstkou. Ruce Vlasty Buriana...stačí. až budeme prznit hrob Koněva...tak to bude jiná. Takhle jsou to skoky kolem kamenneho paňáka... Vám karma.

3 0
možnosti
MB

Ale poučilo.. například již takový Taliban důsledně prosazuje zákaz zobrazovat i modelovat lidi a další živé tvory;-)

https://zpravy.idnes.cz/dokonano-taliban-znicil-vsechny-sochy-dhc-/zahranicni.aspx?c=A010228_111601_zahranicni_nad

1 0
možnosti
JV

Nevidím ani ten nejmenší důvod, proč bychom v tomto směru měli s bezvýznamným Ruskem o čemkoliv jednat.

Nejlepší řešení by bylo darovat souchu Rusům, případně ji umístit do nějakého muzea. Nedomnívám se, že socha člověka, který se podílel na plánování naší okupace, patří na veřejnost.

6 4
možnosti
Foto

Jsem stále vděčný pánům Havlovi, Kocábovi atd., že se jim podařilo vystrnadit ruskou armádu z našeho území. Památník maršála Koněva vzhledem k jeho životní pouti nepovažuji za pietní symbol, ale za jistou formu výsměchu.

Naprosto souhlasím, že hroby ruských vojáků jsou udržovány s pietou (u nás v okolí Ostrava a Hlučín).

Karma Jene

22 4
možnosti
  • Počet článků 3316
  • Celková karma 26,53
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz