Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J17a70n 97H71u25l59i46k

6. 10. 2019 19:23

Černý prapor na půl žerdi považuji za přehnanou poctu které se nedostalo ani Elvisovi i když si byli určitě rovnocení. Co mi vadí mnohem více je podlézání pana Babiše voličům v České republice o čem svědčí to, s jakou rychlostí přispěchal s tímto návrhem.Kdo četl všechny tři díly ..Mrázka" tak ví, že na podlézání vlivných byl pan Babiš mistrem. Dnes jsou těmi nejvlivnějšími jeho voliči.Uplakané davy si Mistr Karel Gott jistě zaslouží, ale pan Babiš se ukázal zase jako zasloužilý ,,Tretbrettfahrer" jak říkají Němci.( Trettbrettfahrer - spolujezdec na stupátku )

0 0
možnosti

Kája napsal Husákovi - až potom přijel do Čech znovu.

Byl to prostě prominent tehdejsiho rezimu.

Dědu za prekroceni hranice zastrelili s celou rodinou, Gotta nechali jet tam i zpet bez viza a dokonce nestravil ani cas v uranovem dole!

Gott jen zpival - cim se zaslouzil o narod vic nez jini?

Antichartu podepsat nemusel - udelal to.

Byl to bezesporu legendarni a fenomenalni zpevak a v dnesni situaci uz nikdo nikdy nebude jako on. Je ho skoda, ale statni pohreb? proc? copak je to statnik?

Uz jdete s tim Gottem do zadele...

2 1
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti

Poprvé souhlas a karma.

1 0
možnosti

D83a10d35a73k 57P30e69t23r

5. 10. 2019 7:27

A někdo je kamenuje? Máte vlčí mlhu?

2 0
možnosti
Foto

Tzv. demokraté si myslí, že mohou někomu nařizovat, co má a co nemá podepsat.

5 1
možnosti

R71a19d48i36m 26K46a17l18a95s

4. 10. 2019 20:19

Ono stačí kolikrát projít internet a podívat, co se všechno K. Gott dělal a nedělal a najde třeba fotky s J.Lennonem a Yoko Ono nebo např. až těžko uvěřitelnou moravskou píseň zpívanou na ZDF/ORF s tehdejším známým konferenciérem Peterem Alexanderem a píše se r. 1970.

https://www.youtube.com/watch?v=I0BC2zOsiHU

A takových perliček je plný internet, ale bohužel pro Gotta ho tady má spousta lidí zafixovaných, jak zpívá někde z pouťového amplionu vedle se točícího řetízkáče a má pocit, že to byla ta normalizace...

A jestli dostávaly české písně trochu jiný německý text tak v osmdesátých letech, které se kritizují snad nejvíce, zpívá Karel Gott v Německu takřka totéž západním Němcům na ZDF.

https://www.youtube.com/watch?v=mOUdcJ4_-3M

https://www.youtube.com/watch?v=qQgBuIBcgrg

Gott byl zkrátka zpěvák, který zpíval lidem všude tam, kde mu to dovolili...

5 0
možnosti

R44a74d73i95m 88K67a66l93a68s

4. 10. 2019 20:22

Tak se omlouvám, ale předposlední odkaz jsem dal z DFF. Oprava:

https://www.youtube.com/watch?v=nL9mUoVULiU

0 0
možnosti
Foto

S clankem nesouhlasim. Nelze byt jen tak trosku kolaborant. Bud jsem nebo nejsem kolaborant. Ale sam nemam pravo moc soudit - sam jsem vlezl do SSM ...

4 1
možnosti

No, nezlobte se, ale mezi kolaborantem a kolaborantem rozdíl je.

není to úplně stejná věc, že jeden opidepíše nějaké prohlášení, které mu je vnuceno, a druhý udá tři spolužíky, kteří přimalovali vousy Heydrichovi, a dostane je tak před popravčí četu.

4 0
možnosti

R22a61d27e17k 91K38o87h79u35t

4. 10. 2019 18:27

Ona i spolupráce s StB byla o donucování, o psychickém i jiném nátlaku. Kolega před revolucí chlastal první ligu. Po sametové jako když utne. Až pak jsem se dozvěděl, že byl zván na StB kvůli informacím o smýšlení na oddělení. Jestli tam říkal pravdu nebo ne o tom, co se dělo, to nevím.

0 0
možnosti

Opravdu jste měl dodržet své předsevzetí a o Gottovi vůbec nepsat. Jakkoli se ve světle událostí snažíte o "velkorysost" ...je to spíše nabubřelá samolibost kádrováka, "který si může dovolit dávat rozhřešení"..

Kdo by ho kamenoval, proboha? Těch, kteří si uvědomovali, o co jde, a antichartu nepodepsali (a měli by tudíž alespoň nějaké morální právo) je jen pár .. a pochybuji, že zrovna z nich by někdo tím kamenem hodit chtěl.. (Tenkrát asi málokdo tušil, že zrovna "anticharta" je něco výjimečného, důležitého, a že se zapíše do historie..)

Tady se formálně pronášelo nebo podepisovalo kde co, aniž by to bral někdo vážně.. Bez toho by se ani nevystudovalo (viz.povinné zkoušky z marxismu-leninismu atd)..

98% národa hrála tuhle hru (skrývaný nesouhlas x neochotná loajalita) .. Máslo na hlavě měl skoro každý. Jakkoli uznáváte, že nemáte právo soudit, přesto to zní kádrovácky moralisticky ..když hovoříte v množném čísle ("nekamenujme") o jednom nelichotivém momentu (kterých má každý člověk za život habaděj) jedné osoby.. ala "Lid versus Karel Gott".

2 0
možnosti
Foto

99% ? To procento přece jenom bylo menší.

0 1
možnosti
  • Počet článků 3317
  • Celková karma 26,40
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz