Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZZ

Jdou na to tak, jak jim v 10/2020 doporučil Putin.

;-D;-D;-D

0 1
možnosti
JZ

Prosputnikovská propaganda opomíjí, že vázne vakcinace v samotném Rusku. Podle srovnání serveru Our World in Data zatím dostalo aspoň první dávku vakcíny pouze 5 procent Rusů ze 140 milionů, zatímco průměr Evropské unie dosahuje 10 procent.

V tomto srovnání je faktická nabídka očkování Sputnikem skromná. Rusko by mohlo počínaje červnem dodat vakcínu pro 50 milionů obyvatel zemí EU, což jsou dvě procenta dosud zajištěných dodávek. I nad tímto objemem se však vznášejí otazníky, protože kapacity ruského průmyslu tomu zatím zdaleka neodpovídají. Nemluvě o tom, že reálný zájem o aplikaci této vakcíny by byl

https://www.forum24.cz/sputnik-evropskou-vakcinaci-nespasi-nabizi-jen-dve-procenta-zajistenych-ockovacich-davek/

1 2
možnosti
ZZ

Při procentu nakažených v Rusku, není tam očkování zase až tak důležité jako v Evropě. To jsem vám ale už několikrát psal, že počty nakažených jsou tam víc než 14 x nižší než u nás.

Důležitým faktem je ale to, že Rusové nabízejí přímo výrobu v zemích, které mají certifikované výrobny léčiv a nemusí tuto vakcínu proto vůbec ani dovážet, ale mohou si ji vyrobit tolik, kolik potřebují !!!

:-):-):-)

0 1
možnosti
ZZ

Izraelské ministerstvo zdravotnictví v sobotu informovalo, že desítky tisíc Izraelců odmítají přijít pro druhou dávku vakcíny ( celkem cca 100 tis obyvatel ), což v podstatě přerušuje rozjetý proces imunizace organismu. Podle úřadů řadu lidí vede k takovému rozhodnutí především zkušenost z první dávky, z níž část lidí zaznamená nežádoucí vedlejší účinky, uvádí server The Times of Israel.

Zdroj: https://www.lidovky.cz/svet/potencialni-slabina-v-ockovani-v-izraeli-si-100-tisic-lidi-neprislo-pro-druhou-davku.A210314_094132_ln_zahranici_lijk

0 2
možnosti
JZ

Popírači očkování jsou v každé zemi. U Izraelců to činí asi 2%. A není to jen o vedlejších účincích, ale i o předsudcích. Stačí si přečíst LN: Zase Zavadail lže. :-)

1 2
možnosti
ZZ

EU nakupuje dávku vakcíny Moderna 15 eur, BioNTech-Pfizer 12 eur, ale Sputnik V vychází na 8,5 EUR.

:-)

0 1
možnosti
VK

Levněji než Sputnik vyjdou:

Johnson & Johnson: 8,50 USD

AstraZeneca: 1.78 EUR

:-)

1 0
možnosti
TM

Pane Zieglere ,je známo , že v EU je nedostatek vakcín .I když se lidé chtějí nechat očkovat tak musí dlouho čekat než na ně přijde řada. Pokud by jich bylo dostatek, nikdo by Sputnik neřešil. Každý má právo se svobodně rozhodnout čím se nechá naočkovat a jestli se vůbec naočkovat nechá. Každý den umírají lidé jen proto ,že je nemáme čím očkovat. Pokud máte informace, že madarsku nebyla dodána vakcína Sputnik dle smlouvy , prosím napište zdroj odkud jste tuhle informaci čerpal v originále ,rád si to přečtu , madarsky umím. Pokud něco píšete máte to mít podložené.

3 1
možnosti
MV

To je radosti o špatné zprávě o Sputniku,kde je ale stejná radost o Astře-zeneka?

1 1
možnosti
Foto

Izrael bohužel použitelnou vakcínu vlastní provenience nemá, není tedy žádný důvod plýtvat drahocenným českým know-how. Ruská Federace je v tomto směru dále, zde bude úsilí o spolupráci korunováno úspěchem dříve a s větší přidanou hodnotou R^

3 3
možnosti
JJ

J86a45n 89J88a36n37u33š27k80a

13. 3. 2021 20:29

Sputniku je malo, pojdme ho licencne vyrabet.

4 3
možnosti
ZZ

To byla ale původní nabídka Ruska pro všechny státy na světě už z 10/2020 !!!

;-);-);-)

0 1
možnosti
VM

https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/581018-madari-ockuju-rychlo-za-kazdu-cenu/

Moskva, na rozdiel od Pekingu nedodržiava termíny dodávok. Hoci podľa kontraktu malo byť v Maďarsku už tri týždne 600-tisíc dóz Sputnika, doteraz dorazilo o 174-tisíc menej.

1 1
možnosti
VB

Tohle hlásá Sebastian Kurz, soft model populisty (na rozdíl od hard verze jako Donald Trump) vytvářející dojem těkavé aktivity, že se něco dělá.

Snaží se přiživit (parazitovat) na pověsti Izraele jako vědecké velmoci, kterou mu ale nelze upřít. Jenže ani ten není všemocný. Již v dubnu 2020 se objevily informace, že izraelští vědci jsou blízko k použitelné vakcíně, jelikož navázali na již v minulosti probíhající vývoj. Rok se sešel s rokem a očkování v Izraeli proběhlo vakcínami, které používáme i v Česku. To je vědecká realita a neřídí se přáním politiků. Pokud se ovšem nejmenujete Lysenko nebo Lepešinská.

Zdroj: https://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=767286

2 1
možnosti
ZZ

Zdroj dáváte sám na sebe ?

;-D;-D;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 3317
  • Celková karma 26,31
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz