Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Konstituční monarchie by se mi také líbila. Ovšem neslo by to jedno riziko, že kdyby se na trůn panovníka dostal nějaký blb, byl by tam doživotně.:-)

1 0
možnosti
Foto

A není to stejné, když ti blbci u nás jdou po sobě jak na orloji? Kromě toho z historie víme, že nemilovaný panovníkRv ... Proč to nefunguje i u presidentů, nevím.

3 0
možnosti

Kde vzít krále? Hledal bych v Poděbradech, tam už se jeden kdysi našel. Příp. u Stadic, protože jeden místní oráč se stal dokonce zakladatelem úspěšné knížecí a následně i královské dynastie. A abychom nebyli neuctiví k Moravě, můžeme se podívat do ječmene. Král Ječmínek II. to by bylo terno, z ječmene je slad a ten je důležitý do piva, to by nám Čechům jako pivním králům, sedělo.

Vážně nevím, ale zrušení voleb a funkce prezidenta bych uvítal.

2 0
možnosti

V Podebradech?

Odtud jsem kdysi manzelce privez tamnejsi lecivou vodu. Cestou do Prahy ponekud zteplala a me nabidnuti bylo otazano cos to privez za mocuvku?

0 0
možnosti
Foto

Neomezená demokracie (volební právo přímé, rovné, všeobecné a tajné) se neosvědčila. Ale koho za krále? Miloš Zeman syna nemá, ale což, jeho dcera by mohla být královnou. Na rozdíl od Velké Británie jsem panující královnu už dlouho neměli. Naposledy Marii Terezii! Nebo vzít nějakého synka z bohatého rodu - Kellnerů, Tykačů, Babišů nebo Tomanů.

0 0
možnosti

Tak Milousova dcera se vzhledem moc nepotatila, a pry i nektere jeji nazory na rozdil od jejiho otce jsou prijatelne.

Ale opatrnosti nikdy nezbyva.

ja bych radeji nejakeho toho Habsburga.

0 1
možnosti
Foto

Vy jste to zase včera v Mastných krámech přehnal

0 1
možnosti

Zbynku Sychro, ty kramy nejsou mastne, ale MASNE, vzpomente si prosim na vas idol co p mnoha stakanech vodky zacal strilet z Aurory a jeho heslo.

2 0
možnosti
Foto

J91a48n 13Š61i81k

8. 9. 2021 22:35

Prosím ne. Co kdyby se zjistilo, že takový Ovčáček nebo Volný mají modrou krev. Pak nám oni a jejich potomci budou vládnout 500 let, než vymřou po přeslici ;-)

0 1
možnosti

Tak u Ovčáčka bych se nebál nějakého rozmnožení...s chlapama to nejde...

1 0
možnosti

Jsem pro!

Pro začátek by mi jako první krůček správným směrem stačil návrat k nepřímé volbě prezidenta.

1 1
možnosti
Foto

Zde je ovšem otázka, jak by ta minulá volba dopadla. To chcete mít z premiéra presidenta? :-)

0 0
možnosti

I vy romantiku! Kdosi tu nedávno napsal cosi o bezmocném čekání na blanické rytíře, kterým ten náš spolek trpí, tohle do toho hezky zapadá.

Dnešní monarchie v kontinentální Evropě jsou plně folklorního rázu. Ani jeden z Panovníků (SP, BE, NL, LN, LUX, NOR, SWE, DK) nemá jakoukoliv moc, jsou představiteli tradice. Ba naopak, ústava jim přímo zapovídá jakkoliv se veřejě vyjadřovat k politice.

Jedinou zemí, kde přes podobný zákaz politického angažmá tu královskou šaškárnu hrají, je Británie, kde královská rodina jednak plní roli jakési nejpopulárnější lidské ZOO, jednak má celkem velkou moc ekonomickou, protože jí patří skrze korunní statky nezanedbatelná výměra půdy na ostrově a kromě toho je vlastníkem tzv. královských teritorií, která jsou rozlohou zanedbatelné zbytky impétia, ale slouží jako offshore k čilému praní špinavých peněz. Nedávno na královnu ruplo, že lobbovala proti jistým zákonům ve skotském parlamentu a je z toho dost velký skandál, který si - jako obvykle - odnese jeden z posluhujících Lordů.

Myslet si, že naší situaci vyřeší loajalita k bezmocnému okrasnému panákovi na hradě je naivní a dětinská, máte na víc, pane Ziegler. Při pohledu do naší historie si myslím, že než nějaký ten Otec Karel nám spíše hrozí ti přemyslovští spratkové, kteří se navzájem kastrovali a vypalovali jeden druhému oči a upláceli německé císaře, aby bratříčka držel v říši v base.

Kakája nátura, takája kultura,

kakája kultura, takój naród...

zpíval Vysockiij

Měl pravdu.

2 0
možnosti

Koneckonců, jeden celkem osvícený říšský šlechtic a "vladař" tu nedávno kandidoval. Všichni víme, jak to dopadlo. Tak mi tu narýsujte, jak byste tenhle nápad převedl ze slov do reality.....

Referendem? No, to se už těším na krále Pitomia Prvního...

5 0
možnosti

Otázkou je kto by bol český kráľ.

Zeman by uvítal voľby, keďže podľa českej ústavy už tretí krát nesmie za prezidenta kandidovať, ale za českého kráľa by kandidovať mohol, je nepochopiteľné že Zeman má stále svojich sympatizantov.

Zeman = Král, Zeman na hrad!;-D

0 0
možnosti
Foto

On je šlechticem? ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 3316
  • Celková karma 26,53
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz