Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

Ahá..., tak proto má tolik dětí v ČR psychické problémy a proto vedeme počtu sebevražd mladistvých.....

4 1
možnosti
JZ

Aha, tak je správné nic neumět a být lemplem. Jistě. :-)

0 0
možnosti

R^

Dravců máme mezi sebou již dost. Socek také! Ale chybí nám lidé s úctou k pravdě a úctou k druhému člověku. A to je nebezpečné!

:-)

7 0
možnosti
JD

J55a76n 79D54o36u90š44e41k

19. 4. 2022 19:51

Týjo, pan Holík mi přijde jako člověk co průměruje lidi jen podle obsahu konta. Ale třeba je to jen tím jak ho popisujete vy, páč vy ty tendence máte zcela zjevné.

1 1
možnosti
MB

Tak tomu není. Celý socialismus byl postaven na šedi průměrnosti. Klasika fabrik. Ta podprůměrná - zlepšete. Proč? Podívejte se na tu výtečnou. K čemu je jim to dobré? Stejně jim prachy seberete a dáte nám. Abychom nekrachli a byli průměrní. Šílený režim, kdy ti špičkoví musí emigrovat. Lendl, Navrátilová. Podobně doma - A toto, nikde, hlavně ve škole neříkej! Dítě, nezaostávej a hlavně - Ani nevyčnívej! Šeď fasád, šeď společnosti, prostě rybník, který zahnívá. Neproudí v něm, voda. Vše je průměrné ... :-)

5 0
možnosti
MB

Všechno se to vyvíjí od rodiny. Vytvořil jsem bonmot - "Každý člověk, zejména ten mladý - je limitován pouze sám sebou". K tomu patří podpora - Vzdělání, cesty do ciziny, brigády. Nic nového - "Na zkušenou". S každým příjezdem něco peněz a hlavně podněty k podumání. Tak postupně dojde k vyformování mladého člověka. Sezná, že to lépe je kdykoliv reálné. Nikoliv ovšem cestou nějakého plantala - Vyprodukuje si to sám, sobě si ... :-)

2 0
možnosti
JK

Jaroslav holík to ve své knize popřel, že říkal ráno před fabrikou dětem, že takhle jednou mohou dopadnout...

1 0
možnosti
JZ

Nicméně děti k emigraci vedl. A vozil je před Motorpal, i když výrok mohl znít jinak.

1 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
8 0
možnosti
JZ

Jistě, dobrý kopáč je lepší, jak špatný univerzitní učitel. S tím souhlasím a také to uvádím v blogu, že is máme vážit každé profese. Na druhé straně chápu rodiče, kteří chtějí, aby se jejich děti měli dobře.

2 0
možnosti
JK

Pán má asi nějaký problém s egem, kdo ví, kde se to vzalo. Nechtěl bych něco takového mít za rodiče. Dcera je úspěšná, cílevědomá, houževnatá. Nic tam nepíšete o tom, jestli je šťastná a jestli se cítí naplněná. To by mne docela zajímalo.

10 0
možnosti
PK

Podepisuji vaše dvě poslední věty a to bezvýhradně.

Zcela obecně platilo a i dnes tomu tak je, že většina rodičů si přeje kvalitní vzdělaní, následně odpovídající práci a pak jistě i šťastný rodinný život pro své potomky. Já jsem vždy u dětí kladl nej důraz na jejich zdravý vývoj a celkem mi bylo jedno když mám dvě školy,zda tomu tak bude i u nich. BTW za předchozího režimu nebylo vždy jednoduché pro děti svá přání zajistit...

3 0
možnosti
PS

Co je vám, chlapi, došla ideologická muza? Dostali jste pomlazkou do hlavy, Flaška zas blaboli neco o ptačcích...už aby se vrátil váš guru z dovolené a,srovnal vás.

7 1
možnosti
PK

Kdo pak je to ten zdejší gurů...já myslel, že ten/ti tady bdí a dozoruje/jí vše průběžně..:-)

0 0
možnosti
PK

Souhlas s panem Jílkem, jen bych doplnil že nepovažuji za nic ponižujícího být kvalitním dělníkem či technikem, i v Motorpalu. Jarda Holík byl výborný hokejista i samorost, kdysi mě zaujal jeho výrok ze 70.let o NHL - hodně humbuku a málo hokeje:-) Dcera zase taková "hvězda" nebyla - nejlépe 112. hráčka žebříčku.

1 0
možnosti
JZ

Ano zase taková hvězda nebyla. Avšak opravím, nejlépe 99. hráčka světového žebříčku.

0 0
možnosti
LJ

Za lepší považuji vychovávat děti ke skromnosti, aby se všemi lidmi okolo sebe dobře vycházely, aby pomáhaly slabším... Takto vychovaní lidé mají větší šanci na založení fungující rodiny. Krom toho je to cesta pro všechny, laskaví lidé mohou být všichni, špičkovým manažerem může být jeden z 1000 nebo jeden z 10 0000 lidí.

5 0
možnosti
JZ

Děkuji za Váš názor. :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 3317
  • Celková karma 26,33
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz