Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Opět další blábol. Nepamatuji, že bych já nebo můj bratr somrovali na maturitní ples peníze od rodičů, své dceři jsem na něj nic také nedával. Že si studující skláři v rámci praxe něco vyrobí a pak prodají aby si na ples přidali je v pořádku. Studenti gymnázia asi vyrobí co? Já mládí prožil za socíku a věřte, že tehdy měli rodiče většinou do kapsy dost hluboko. Pamatuji, jak jsme kvůli penězům na kytary nebo na hokejky lítali po městě s dvoukolákem a sháněli papír a železo do sběru, když jsme byli starší, chodili jsme na brigády. Co vás pořád vede k tak pitomé agitaci?

0 1
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Foto

Mladým sklářům respekt. 👍

1 0
možnosti
LT

Současní mladí jsou lepší než předchozí generace zkažené socialismem.

Zdroj: https://ziegler.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=812441

Tak jistě, když to soudíte podle sebe, nedivím se.

To je správná cesta, dojít za rodiči s prosíkem, dejte nám peníze na maturák, to dokáže každý nýmand.

Zdroj: https://ziegler.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=812441

Pravda, ovšem také je rozdíl, jestli tedy maturitní ples si pořádá třída sklářů, kteří si jednak mohou vyrobit vlastní výrobky a to navíc v rámci vyučování, nebo třída gymnazistů, která by po vyučování musela jít na brigádu. Zatímco ti první si to udělají v hodině a po vyučování mají čas na další sebevzdělávání, ti druzí podle vás zřejmě mají svůj volný čas obětovat výdělku. To je poněkud neférový přístup ne? A nazývat je pokud tedy se obrátí na rodiče nýmandy, tak to si troufnu říci, že jste naprosto vedle. Nehledě na to, že bychom mohli srovnat, kolik dotyčný sklář nad výrobkem strávil času a neboli kolik byla jeho hodinová mzda a kolik by gymnazista musel strávit času na brigádě, aby se tomu vyrovnal.

Například na imaginární stát, který se o mne postará. To je špatně, to vede k životní katastrofě. Podle mých zkušeností mnoho současných mladých lidí už chápe, že když něco chtějí, tak se o to musí sami přičinit. Štěstí si musí každý zasloužit sám. Myslet si, že mně jej bezpracně zařídí druzí, je hloupost a chucpe.

Zdroj: https://ziegler.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=812441

O propuštěné zaměstnance by se měl od první chvíle postarat za přísných podmínek stát.

Zdroj: https://ziegler.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=811982

6 2
možnosti
JV

Použil jsem, koukám, stejný příměr jako vy. Nebylo to účelem

0 0
možnosti
HH

Jak za socíku, tak teď, je to podle mě úplně stejné. Vám ale hlavně šlo, dostat tam ten socialismus. Bez toho by to nebylo ono.

9 2
možnosti
SL

Pamatuji si, jak za "socíku" před bránou do fabriky poskakovali studenti průmyslovky v maskách a oděvech a "somrovali" peníze na maturitní večírek.

Zaslechl jsem spoutu skoro nenávistných poznámek, že si mají platit chlast sami !

0 0
možnosti
JN

J54o72s41e10f 22N20i70k57l

31. 1. 2024 12:45

Tak hlavně, že se "postavili k tomu čelem"

6 0
možnosti
  • Počet článků 3317
  • Celková karma 26,33
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz