Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

v sekulární zemi nemají náboženské symboly co dělat-víra je osobní věc a je nevhodné to vnucovat ostatním

0 0
možnosti

Jo tak kříž znak smrti ! je "symbol evropské civilizace", to se pak nedivím naší minulosti a současnosti. Pokud by našeho Pána pověsili na šibenici tak bude "symbol evropské civilizace šibenice" !? 8-o Pro mne kříž není znakem křesťanství, víry, našeho Pána nebo evropské civilizace, ale znakem utrpení a to říkám jako věřící člověk

3 6
možnosti

Naopak, je třeba řvát a zarazit to hned na začátku. Kříži to může jen začít!

1 4
možnosti
Foto

Symbol církve má být vyvěšen na státních uřadech,má snad církev se státními uřady něco společného?Nic.V Německu,tak jako všude jinde v Evropě platí odluka církve od státu.Nejen v Německu počet věřících klesá,katolící své ovečky ztrácejí...

5 4
možnosti

Chapete rozdil mezi oznacenim Spolkovy a Bavorsky?

4 0
možnosti

Souhlas v tom, že kříž je součástí naší historie a dodne s k naší kultuře neodmyslitelně patří. Takže jsem například zásadně proti odstraňování tohoto symbolu tam, kde někomu jiného vyznání vadí se na něj koukat. Na druhou stranu jsem ale stejně proti tomu, aby se najednou vyvěšoval před úřady, protože je to v rozporu s odlukou církve od státu. Na svůj dům, ať si každý věší co chce. Váš argument, že na to mají právo, protože tam CDU vyhrávají volby, je asi tak "dobrý, jako že před radnice, kde vyhráli volby komunisté, budeme vyvěšovat rudou hvězdu (teď není podstatné, jestli je zakázaná, nebo ne, jde o princip).

4 1
možnosti

Vy si vyvěšujte, co chcete. Tohle je věc Němců. Pokud to tak chtějí, nemá jim do toho nikdo co kecat.

0 0
možnosti

No já teda nevím, proč by měly být povinně na nějakých veřejných budovách symboly něčeho tak hluboce soukromého a intimního, jako je něčí víra. Víra je záležitost každého člověka, každý ji chápe jinak a proto není možné, aby byla vůbec nějak zastupována obecným symbolem. Navíc identita každého člověka je nesdělitelná a není ji možné nijakým způsobem prezentovat. Nechápu tedy, jaký smysl má, aby se povinně někde musely instalovat nějaké znaky, je to čirá hloupost. Jistě, kříž nikomu neubližuje, nelze o něj zakopnout, nebrání v parkování a snad nikomu nespadne na hlavu, pokud bude správně nainstalován, tak proč by tam nemohl vlastně být, že? Nebo třeba velbloudí lebka.

3 1
možnosti

Kdyby si tam radši dali nad dveře povinně sochu zobrazující ženskou s roztaženou pussynou, jako je to na mnohých kostelech v Evropě (jmenuje se to "Sheela na gig"), udělali by lépe. To už přece je jen něco, o čem se dá říct, že lidi sdružuje.

0 2
možnosti

J48a33n 15U14l83r37i98c53h

26. 4. 2018 11:48

Za prvé, naši západní sousedi, kteří žijí v nejvyspělejší zemi Spolkové republiky Německa, nejsou vážně zvědavi na rady ze státu, který se například už přes dvacet let marně snaží postavit dálnici mezi Prahou a Českými Budějovicemi, soudní spory se vlečou hlemýždím tempem a šumí do ztracena.

Zdroj: https://ziegler.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=660190

Demokrat co mu vadi kdyz nekdo rekne svuj nazor. Nechapu vase myslenkove pochody. Jak souvosi stavba dalnice s umistenim krizu. Je to stejne hloupe jako argumentovat, ze se nemci nesmi vyjadrovat k nasim zalezitostem, protoze nejsou schopni dostavet letiste u Berlina.

4 2
možnosti

Nám jednoduše není nic do toho, co se děje v Bavorsku. A obecně u nás stavby od vydání stavebního povolení po dokončení trvají dvakrát déle než v SRN:

5 1
možnosti

Osobně s tím problém nemám, argumenty chápu a jsem rovněž pro udržování určité kulturní (ale třeba i národní) identity..

Jen se pozastavuji nad tím, jak (případně jak dlouho) je toto udržitelné v rámci evropských zákonů resp. v sekulární, multi-kulti zemi.

Ano, naše civilizace a kultura je spojena s křesťanstvím, které tu má tradiční a dominantní váhu.. ale tato civilizace se sama vzdala formálních výsad, když zákony proklamují rovnost náboženství a sekulární stát. Takže se obávám, že symboly jen jednoho z náboženství na zemských úřadech nemohou obstát, aniž by to bylo v rozporu s uvedenými proklamacemi.

Ve Francii je problém kříž byť jen ve veřejném prostoru:

https://www.lidovky.cz/kontroverzni-socha-papeze-musi-pryc-rozhodl-soud-ve-francii-pr8-/zpravy-svet.aspx?c=A150515_124130_ln_zahranici_msl

Považuji to za blbost .. ale spíše chci upozornit na to, jak často musí EU lavírovat mezi svými proklamacemi a konkrétními činy ...ať jde o vztah k náboženstvím, právu národů na sebeurčení či nevměšování se do vnitřních záležitostí jiných států atd.

0 0
možnosti

T60o73m86á11š 14P31í80c74l

26. 4. 2018 11:10

Rovněž to vidím tak, že jde o ideální první krok k tomu, aby tam přibyl i symbol nějakého dalšího (jistě velmi mírumilovného) náboženství.

0 0
možnosti

T39o58m22á42š 57P74í87c55l

26. 4. 2018 10:59

Opravdu nevidím sebemenší důvod, proč by na úřadech měl viset symbol víry v jakési pohádkové bytosti a ujeté příhody odporující fyzikálním zákonům a realitě jako takové. Zvlášť když pokrok vědy udělal z celé to nauky u veselejší části populace něco, co je naprosto k smíchu, u méně veselé části populace něco, co je hodno zavržení a pohrdání.

2 8
možnosti

...á pán je nejspíš absolventem VUMLu..

;-D

8 0
možnosti

Bavoři vědí moc dobře, proč tento symbol budou zavádět do státních úřadů, je to určitý druh obrany nebo vymezení se proti oficiální politice Německa co se týká emigrace. Autorovi karma

8 0
možnosti
  • Počet článků 3317
  • Celková karma 26,28
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz